Ця страва – результат моєї неуважності: напередодні я забула вийняти з морозилки рибу, з якої планувався обід, і довелося на ходу робити щось з охолодженим курячим філе. Треба сказати, що ніхто особливо не засмутився через цю вимушену рокіровку, бо страва вийшла дуже смачною.
Якщо ви раптом рещіте замінити в рецепті філе грудок на стегна без кісток – чудово. Це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 1-2 зубчики часнику
- 1 + 1/3 ч.л. меленої зіри
- 1 ч.л. меленої паприки
- 250 г довгого рису (у мене пропарений басматі)
- 550 мл курячого бульйону або води
- сіль за смаком
- 4 філе курячих грудок
- 4-5 половинок в’ялених томатів в маслі
- 2 ст.л. зелених оливок
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і часник і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорого стану.
Додаємо спеції і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Кладемо в сотейник рис і перемішуємо так, щоб кожна рисинки була покрита жиром.
Вливаємо гарячий бульйон або воду, солимо за смаком і готуємо на мінімальному вогні під кришкою до повної готовності рису.
Паралельно готуємо курку. Нарізаємо філе на невеликі шматочки, кладемо в миску, додаємо сіль і 1/3 ч.л. меленої солодкої паприки. Перемішуємо.
Обсмажуємо на середньо сильному вогні з усіх боків до готовності і перекладаємо на тарілку.
Дрібно рубаємо томати і оливки.
Додаємо курятину. Томати і оливки в рис, перемішуємо, прогріваємо протягом 2-3 хвилин і знімаємо з вогню.
Подаємо, посипавши нарубаною петрушкою.
Смачного!