Пряний плов з куркою і в’яленими томатами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ця страва – результат моєї неуважності: напередодні я забула вийняти з морозилки рибу, з якої планувався обід, і довелося на ходу робити щось з охолодженим курячим філе. Треба сказати, що ніхто особливо не засмутився через цю вимушену рокіровку, бо страва вийшла дуже смачною.

Якщо ви раптом рещіте замінити в рецепті філе грудок на стегна без кісток – чудово. Це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 + 1/3 ч.л. меленої зіри
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 250 г довгого рису (у мене пропарений басматі)
  • 550 мл курячого бульйону або води
  • сіль за смаком
  • 4 філе курячих грудок
  • 4-5 половинок в’ялених томатів в маслі
  • 2 ст.л. зелених оливок

pryanyi-pilav-s-kuricei-1
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і часник і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до напівпрозорого стану.
pryanyi-pilav-s-kuricei-2
Додаємо спеції і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
pryanyi-pilav-s-kuricei-3


Кладемо в сотейник рис і перемішуємо так, щоб кожна рисинки була покрита жиром.
pryanyi-pilav-s-kuricei-4
Вливаємо гарячий бульйон або воду, солимо за смаком і готуємо на мінімальному вогні під кришкою до повної готовності рису.
Паралельно готуємо курку. Нарізаємо філе на невеликі шматочки, кладемо в миску, додаємо сіль і 1/3 ч.л. меленої солодкої паприки. Перемішуємо.
pryanyi-pilav-s-kuricei-5
Обсмажуємо на середньо сильному вогні з усіх боків до готовності і перекладаємо на тарілку.
Дрібно рубаємо томати і оливки.
Додаємо курятину. Томати і оливки в рис, перемішуємо, прогріваємо протягом 2-3 хвилин і знімаємо з вогню.
Подаємо, посипавши нарубаною петрушкою.
pryanyi-pilav-s-kuricei
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!