Пряний рис з зірою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Поповнили скарбничку рецептів гарнірів ще одним варіантом приготування рису. Тут я використовувала зіру (вона ж кумін, але не плутати з кмином!), Яка надала рису східний аромат. Та й взагалі останнім часом я дуже сильно полюбила цю приправу в м’ясних стравах, супах і гарнірах.

Цей рис ідеально підходить як гарнір до вищеозначеним типам страв. Я подавала його з тушкованими качиними ніжками в апельсиновому соку.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 середня цибулина
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1/4 ч.л. чорного перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 250 г довгого рису (у мене басматі)
  • 500 мл води або курячого бульйону

 

ris-s-ziroi-1

Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо 3 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 5-7 хвилин, до напівпрозорого стану.

ris-s-ziroi-2

Додаємо спеції та сіль, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо рис і перемішуємо так, щоб жир покрив кожну рисинку.

ris-s-ziroi-3

Вливаємо воду або бульйон, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою до готовності рису.

ris-s-ziroi-4

У процесі при необхідності доливаємо води.

ris-s-ziroi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!