Поповнили скарбничку рецептів гарнірів ще одним варіантом приготування рису. Тут я використовувала зіру (вона ж кумін, але не плутати з кмином!), Яка надала рису східний аромат. Та й взагалі останнім часом я дуже сильно полюбила цю приправу в м’ясних стравах, супах і гарнірах.
Цей рис ідеально підходить як гарнір до вищеозначеним типам страв. Я подавала його з тушкованими качиними ніжками в апельсиновому соку.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 середня цибулина
- 1 ч.л. меленої зіри
- 1/4 ч.л. чорного перцю
- 1 ч.л. солі
- 250 г довгого рису (у мене басматі)
- 500 мл води або курячого бульйону
Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику або каструлі з товстим дном розігріваємо 3 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 5-7 хвилин, до напівпрозорого стану.
Додаємо спеції та сіль, смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо рис і перемішуємо так, щоб жир покрив кожну рисинку.
Вливаємо воду або бульйон, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо під кришкою до готовності рису.
У процесі при необхідності доливаємо води.
Смачного!