Я знову з святковим рецептом. Цього разу – з блюдом, яке може зайняти центральне місце на святковому столі (якщо ви плануєте традиційне застілля, а не вечірку з закусками). На відміну від інших рецептів ростбіфу, які є в моєму блозі, це м’ясо готується на кістці. І за рахунок цього зберігає більше соковитості.
В якості акомпанементу до цього ростбіфу я подавала базиликовий песто – він спрацював просто на “відмінно”. Ви можете вибрати будь-який інший соус за своїм смаком.
Інгредієнти для пряного ростбіфу на ребрах на 6 порцій:
- яловичий товстий край на ребрах, вага – близько 1,6 кг
- 1 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ч.л. сухої цибулі в порошку
- 1/2 ч.л. сухого часнику
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1 ч.л. сухого чебрецю
- сіль і перець за смаком
Приготування пряного ростбіфу на ребрах:
Змішуємо прянощі з гірчицею і рослинним маслом.
М’ясо перев’язуємо кулінарною ниткою. Намазуємо приправою.
Кладемо на деко. Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 20 хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і запікаємо до бажаного ступеня готовності. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У загальній складності мій шматок м’яса запікається близько 50 хвилин.
Готовому м’ясу даємо 10 хвилин відпочити при кімнатній температурі. Подаємо.
Смачного!