Пшоняна каша в мультиварці не вимагає хорошого нагляду під час приготування, на відміну від тієї, яка вариться на газовій або електричній плиті і дуже часто пригорає навіть на дуже мінімальному вогні. Щоб створити це чудову страву вам знадобиться всього 12-15 хвилин вільного часу і кілька натискань на кнопки, які допоможуть встановити потрібний режим, а в підсумку отримаєте божественно корисний сніданок, обід, полуденок або вечерю!
- Крупа пшенична 1 мульти-склянки
- Молоко 3 мульти-склянки
- Вода очищена 2 мульти-склянки
- Сіль (кам’яна) 0,5 чайної ложки
- Цукор (пісок) 2 столові ложки
- Масло вершкове за смаком
Що може бути легше, ніж готувати страви за допомогою сучасних кухонних приладів? Та практично нічого! Сьогодні ми зваримо пшоняну кашу в мультиварці, але для початку висипаємо сиру крупу на стільницю або кухонний рушник і перебираємо, одночасно видаляючи сор будь-якого виду. Потім перекладаємо цілі зернята в глибоку миску і ретельно промиваємо їх під тонкими цівками холодної проточної води, поки вона не стане прозорою.
Після цього відкидаємо пшонку в друшляк і залишаємо в раковині на 7-12 хв, щоб стекла зайва рідина.
Через потрібний час встановлюємо в мультиварку спеціальну тефлонову чашу. Всипаємо туди практично підсохнувшу крупу, додаємо до неї цукор, сіль і заливаємо все молоком, а також очищеною водою. Перемішуємо все до однорідної консистенції силіконовою кухонною лопаткою, металевий інвентар для цієї мети краще не використовувати, він може пошкодити тефлонове покриття!
Тепер вставляємо штекер мультиварки в розетку і, після того як табло засвітиться, прикриваємо кришку, а потім встановлюємо режим «Каша» або «Молочна каша». Через 1 годину прозвучить сигнал таймера, що сповіщає про відключення приладу. Відкривати його не поспішаємо! Чекаємо, коли вийде весь пар. Потім піднімаємо кришку, приправляємо готову страву за смаком вершковим маслом і даємо їй можливість розтанути. Далі перемішуємо пшонку з жиром до однорідності і витримуємо ароматну страву в режимі «Підігрів» ще 25-30 хвилин. Як тільки мультиварка знову відключиться, можна сервірувати кашку до столу.
Пшоняна каша в мультиварці подається в гарячому вигляді як друге основне солодке блюдо. Його можна сервірувати до сніданку, обіду, полуденка, вечері разом з вимоченими і дрібно нарізаними сухофруктами, в’яленими або свіжими ягодами, меленими горіхами, насінням, згущеним молоком або тим, що більше подобається. Насолоджуйтесь смачною їжею!
– Кількість цукру і солі можна варіювати за смаком;
– Іноді пшонку готують тільки на воді, бульйоні або овочевому відварі з додаванням прянощів і солі. В цьому випадку виходить чудовий гарнір до страв з м’яса, птиці або риби;
– Дуже часто кашу варять в режимі «Суп» (SOUP), готується вона цілу годину, але після цього включається підтримка температури, блюдо можна потомити в мультиварці ще 10-15 хвилин, потім натиснути стоп і взагалі відключити прилад;
– Деякі хозяюшки готують пшонку відразу з однією частиною вершкового масла і після відключення мультиварки додають ще трохи жиру;
– Цей рецепт підходить для будь-якої моделі мультиварки, наприклад, «Панасонік», «Поларіс», «Редмонд», «Філіпс» або іншої.
Приємного апетиту!
Leave a Reply