Інгредієнти:
- 1,5 кг м’якоті баранини з лопатки або задньої ноги;
- 2 невеликі баранячі кісточки з шматочками м’яса;
- 20 невеликих молодих картоплин;
- 300 мл сухого білого вина;
- 120 г пекоріно фреско або іншого невитриманого сиру, краще овечого;
- 4 великих жовтка;
- 1 великий лимон;
- 4 зубчики часнику;
- оливкова олія;
- сіль, мелений чорний перець.
Як приготувати.
1. М’якоть баранини наріжте шматками середньої величини, зручними для їжі. Часник роздавіть, очистіть і крупно порубайте.
2. Розігрійте у великій жаровні або в каструлі з товстим дном і стінками трохи олії, покладіть часник і кісточки з м’ясом, смажте на середньому вогні, помішуючи 2 хв. Додайте баранячу м’якоть, збільшіть вогонь до сильного, смажте, перевертаючи шматки, до рум’яної скоринки з усіх боків.
3. Влийте в жаровню вино, доведіть до кипіння, відділяйте м’ясні прижарки, і готуйте 2 хв. Закрийте каструлю кришкою дуже щільно (якщо кришка прилягає погано, затягніть місце з’єднання фольгою). Готуйте на невеликому вогні 1,5 год.
4. Картоплю ретельно вимийте щіткою, не очищаючи. Відкрийте жаровню, додайте до м’яса картоплю, посоліть, при необхідності долийте трохи холодної води, знову щільно закрийте і готуйте на слабкому вогні 1 год.
5. Для соусу збийте жовтки вінчиком. З лимона вичавіть сік разом з частиною м’якоті, додайте в збиті жовтки, збийте ще раз поперчіть. Натріть сир на дрібній тертці.
6. Зніміть рагу з вогню, відкрийте кришку, дайте рагу трохи охолонути, щоб жовтки не згорнулися відразу. Додайте жовткова-лимонний соус, всипте сир і перемішайте до гладкості соусу. Подавайте негайно.
Смачного!