Рагу з баранини з картоплею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рагу из баранины с картофелем 7

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м’якоті баранини з лопатки або задньої ноги;
  • 2 невеликі баранячі кісточки з шматочками м’яса;
  • 20 невеликих молодих картоплин;
  • 300 мл сухого білого вина;
  • 120 г пекоріно фреско або іншого невитриманого сиру, краще овечого;
  • 4 великих жовтка;
  • 1 великий лимон;
  • 4 зубчики часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль, мелений чорний перець.


Як приготувати.
1. М’якоть баранини наріжте шматками середньої величини, зручними для їжі. Часник роздавіть, очистіть і крупно порубайте.
1401369338_1
2. Розігрійте у великій жаровні або в каструлі з товстим дном і стінками трохи олії, покладіть часник і кісточки з м’ясом, смажте на середньому вогні, помішуючи 2 хв. Додайте баранячу м’якоть, збільшіть вогонь до сильного, смажте, перевертаючи шматки, до рум’яної скоринки з усіх боків.
1401369338_2
3. Влийте в жаровню вино, доведіть до кипіння, відділяйте м’ясні прижарки, і готуйте 2 хв. Закрийте каструлю кришкою дуже щільно (якщо кришка прилягає погано, затягніть місце з’єднання фольгою). Готуйте на невеликому вогні 1,5 год.
1401369384_3


4. Картоплю ретельно вимийте щіткою, не очищаючи. Відкрийте жаровню, додайте до м’яса картоплю, посоліть, при необхідності долийте трохи холодної води, знову щільно закрийте і готуйте на слабкому вогні 1 год.
1401369346_4
5. Для соусу збийте жовтки вінчиком. З лимона вичавіть сік разом з частиною м’якоті, додайте в збиті жовтки, збийте ще раз поперчіть. Натріть сир на дрібній тертці.
1401369387_5
6. Зніміть рагу з вогню, відкрийте кришку, дайте рагу трохи охолонути, щоб жовтки не згорнулися відразу. Додайте жовткова-лимонний соус, всипте сир і перемішайте до гладкості соусу. Подавайте негайно.
1401369399_ragu-iz-baraniny-s-kartofelem
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!