У курки, яка потрапила в це рагу, складна доля. Я купила її для того, щоб приготувати марокканську курку з фініками. Але оскільки фініки були з’їдені раніше, ніж я почала готувати, було вирішено залишити курку до завтра і приготувати її з мандаринами. Назавтра з’ясувалося, що на курку з мандаринами не вистачає трьох принципових інгредієнтів. У підсумку я прийшла до курки в сметані.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 велика курка вагою близько 2 кг або аналогічно по вазі кількість курячих стегенець або стегон
- 700 г картоплі
- 2 середні цибулини
- 2-3 ч.л. сухого чебрецю або 2-3 гілочки свіжого
- 100 г сметани
- 1 стакан води або курячого бульйону
- сіль за смаком
Дрібно рубаємо цибулю. Курку нарізаємо на порційні шматки, картоплю нарізаємо крупно.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку до золотистої скоринки з усіх боків.
Перекладаємо на тарілку.
У каструлі розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи. близько 4 хвилин, до напівпрозорого стану.
Додаємо обсмажену курку, чебрець, крупно нарізаний часник. Заливаємо водою або бульйоном так, щоб рідина практично повністю покривала вміст каструлі. Зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 15-20 хвилин.
Додаємо картоплю і сіль, тушкуємо до готовності картоплі.
За 5 хвилин до кінця готування додаємо сметану і прогріваємо пару хвилин.
Смачного!