М’ясо, приготоване за цим рецептом, виходить смачним і ніжним – пиво надає готовому блюду легкий хлібний присмак і розм’якшує яловичину в процесі тушкування. Пиво тут краще використовувати напівтемне – так смак вийде найбільш цікавим. Якщо все ж таки вирішите готувати зі світлим, перевірте, щоб воно не гірчило, це може не найкращим чином позначитися на смаку.
Цю страву можна приготувати не тільки з яловичини – свинина і баранина теж добре підійдуть для цих цілей.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1,2 кг яловичини (у мене окіст)
- 1 середня цибулина
- 2 невеликі моркви
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1/8 ч.л. кайенского перцю
- 3 стиглих помідора
- 1 ст.л. томатної пасти
- 300 мл напівтемного пива (ремарки по світлому див. В анотації до рецепту)
- 3 зубчики часнику
- 2-3 гілочки свіжого чебрецю
- сіль і перець за смаком
Приготування:
М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на захід.
Перекладаємо в горщик або каструлю для тушкування.
Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо в сковороду цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо спеції, томатну пасту і помідори, готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Перекладаємо овочі в горщик до м’яса, туди ж відправляємо чебрець і нарізаний пластинками часник. Вливаємо пиво. Додаємо сіль і перець за смаком.
Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, 1.5-2 години.
Подаємо.
Смачного!