Рагу з яловичини в пиві

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

М’ясо, приготоване за цим рецептом, виходить смачним і ніжним – пиво надає готовому блюду легкий хлібний присмак і розм’якшує яловичину в процесі тушкування. Пиво тут краще використовувати напівтемне – так смак вийде найбільш цікавим. Якщо все ж таки вирішите готувати зі світлим, перевірте, щоб воно не гірчило, це може не найкращим чином позначитися на смаку.

Цю страву можна приготувати не тільки з яловичини – свинина і баранина теж добре підійдуть для цих цілей.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1,2 кг яловичини (у мене окіст)
  • 1 середня цибулина
  • 2 невеликі моркви
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1/8 ч.л. кайенского перцю
  • 3 стиглих помідора
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 300 мл напівтемного пива (ремарки по світлому див. В анотації до рецепту)
  • 3 зубчики часнику
  • 2-3 гілочки свіжого чебрецю
  • сіль і перець за смаком

 

ragu-iz-govyadiny-v-pive-1

Приготування:

М’ясо нарізаємо на шматочки розміром на один укус. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками.

У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. У декілька заходів обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки, по 1-2 хвилини на захід.

ropa-vieha-3

Перекладаємо в горщик або каструлю для тушкування.

Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо в сковороду цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

ragu-iz-govyadiny-v-pive-2

Додаємо спеції, томатну пасту і помідори, готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини.

ragu-iz-govyadiny-v-pive-3

Перекладаємо овочі в горщик до м’яса, туди ж відправляємо чебрець і нарізаний пластинками часник. Вливаємо пиво. Додаємо сіль і перець за смаком.

ragu-iz-govyadiny-v-pive-4

Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, 1.5-2 години.

Подаємо.

ragu-iz-govyadiny-v-pive

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!