Інгредієнти:
- 1 кг філе індичої грудки;
- 400 г молодої зеленої квасолі;
- 300 г молодого шпинату;
- 2 великі цибулини;
- 4 зубчики часнику;
- оливкова олія;
- 1 гілочка розмарину;
- сіль, мелений чорний перець.
Як приготувати рагу з індички із зеленою квасолею.
1. Філе грудки наріжте плоскими шматками товщиною приблизно 2 см, посоліть, поперчіть і полийте оливковою олією. Втирайте масло руками в м’ясо, накрийте плівкою і дайте полежати 30 хв. при кімнатній температурі або декілька годин в холодильнику.
2. Якщо м’ясо лежало в холодильнику, доведіть його до кімнатної температури. Очистіть і тонкими половинками кружків наріжте цибулю і часник. Зніміть листочки розмарину зі стебла (стебло не знадобиться) і порубати.
3. Розігрійте у великій глибокій сковороді трохи олії і швидко обсмажте м’ясо до легкої скоринки з обох сторін. Вийміть обсмажені шматки на тарілку.
4. Підлийте масла в сковороду, обсмажте цибулю і часник з розмарином до м’якості, 5 хв. Поверніть в сковороду шматки грудки, влийте 0,5 склянки води, посоліть і поперчіть, доведіть до кипіння. Готуйте під кришкою 5 хв.
5. У квасолі відріжте кінчики за допомогою ножиць. Якщо є жорстка «струнка», видаліть її. Додайте квасолю в сковороду, готуйте під кришкою ще 15 хв.
6. Всипте шпинат (його, можливо, доведеться трохи утрамбувати) і накрийте кришкою Приблизно через 3 хв. шпинат вже повинен повянути – тоді відкрийте кришку і перемішайте рагу. Приправте сіллю, перцем і оливковою олією, подавайте гарячим.
Приємного апетиту!