Інгредієнти
соус:
- 350 г болгарського перцю
- 350 г помідорів
- 200 г цибулі
- 2-3 гілочки чебрецю (за бажанням)
- сіль
- рослинне масло
овочі:
- 500 г цукіні або кабачків
- 500 г баклажанів
- 500 г помідорів
заправка:
- 5 ст.л. рослинної олії
- 2-3 зубчики часнику
- зелень за смаком
- сіль
- перець
за бажанням:
- бальзамічний оцет
ПриготуванняНапевно, всі дивилися мультфільм про щурика, який дуже любив готувати?
Після перегляду я дуже захотіла приготувати “Рататуй”, але саме такий, який готував Ремі. Рецепти, які я зустрічала, зовсім не були схожі.
І ось чоловік на одному американському сайті знайшов рецепт і переклав. Я дещо змінила і пропоную Вам спробувати Рататуй в такому варіанті.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 форми таких, як на фото.
Готуємо соус.
Перець викласти у форму для запікання, поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів до тих пір, поки шкірка не почне чорніти (близько 30 хвилин).
Гарячий перець покласти в поліетиленовий пакет, залишити остигати.
Потім перець очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками.
Цибулю і часник дрібно покришити.
Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Додати перець, смажити 2-3 хвилини.
Додати помідори, посолити, смажити до тих пір, поки соус не почне густіти (близько 5-7 хвилин).
Перекласти соус в блендер, подрібнити.
Додати листочки чебрецю, перемішати.
Викласти соус у форму, розрівняти.
Цукіні нарізати дуже тонкими кружечками.
Я всі овочі різала на спеціальній тертці.
Баклажани нарізати тонкими кружечками.
Якщо баклажани гіркі, їх треба посолити, залишити на 30 хвилин, потім промити в холодній воді, віджати.
Помідори нарізати тонкими кружечками.
У форму, чергуючи, викласти баклажани, помідори, цукіні.
Готуємо заправку.
Зелень дрібно покришити.
Змішати масло, зелень, часник. Посолити, поперчити.
Овочі полити заправкою.
Форму накрити фольгою.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Якщо овочі не будуть готові, поставити їх у духовку і запікати до готовності.
При бажанні, при подачі можна збризнути овочі бальзамічним оцтом.
Смачного!