Приготування риби в горщиках – це гарантоване збереження поживних речовин , присутніх в продукті , відсутність канцерогенів і холестерину. У горщиках готували наші діди і прадіди , рецепти страв , які потрібно готувати саме в цьому посуді , є у багатьох народностей. Господиням ж хочеться сказати , щоб вони не забували про імпровізацію – точне слідування рецептами зовсім не обов’язково.
Для приготування риби з овочами в горщику нам знадобиться:
- рибне філе – 500 г
- томатна паста або пюре – 1 ст. л .
- вода -50 мл
- рослинне масло – 2-3 ст. л .
- корінь селери – 100 г
- лук порей – 1 шт.
- петрушка – 1 пучок
- сіль , цукор – за смаком
Спосіб приготування риби з овочами в горщику :
Рибне філе слід нарізати невеликими шматочками. Цибулю, моркву і корінь селери також нарізають , попередньо почистивши і помивши .
У горщики риба укладається поперемінно з овочами , 3-4 шари , як вийде , але першим і останнім шаром повинна бути саме риба. Кожен шар злегка перчать , солять , посипають петрушкою або якою-небудь іншою травичкою . Додають в кожен горщик суміш рослинного масла з томатною пастою , цукром і водою.
Ставлять горщики в трохи підігріту духовку. Час приготування риби з овочами – близько 50 хвилин.
Приємного апетиту!