Рис з лисичками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

І знову лисички! Я дуже їх люблю і в сезон намагаюся наїстися до наступного літа, тому що в замороженому вигляді вони мені геть не подобвються. Сьогодні я пропоную вам один з найпростіших варіантів їх застосування (смажені з картоплею і цибулею не в рахунок). На виході ви отримаєте чудовий пілав з ароматними грибочками. Чи не всезон, як варіант, ви можете приготувати це блюдо з печерицями, хоча це буде зовсім не те.

Ну і за рекомендаціями. Смачно і як гарнір, і саме по собі.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1 велика цибулина
  • 250 г лисичок
  • 2 зубчики часнику
  • 200 г рису (у мене пропарений басматі – він завжди виходить ідеально)
  • сіль за смаком
  • нарізану зелень петрушки для подачі

ris-s-lisichkami-1
Дрібно рубаємо цибулю і часник. Лисички крупно нарізаємо, якщо дрібні – залишаємо цілими.
У сотейнику або глибокій сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
ris-s-lisichkami-2
Додаємо лисички і смажимо, помішуючи, ще 4-5 хвилин.
ris-s-lisichkami-3


Кладемо в сотейник часник і рис, смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
ris-s-lisichkami-4
Вливаємо 400 мл води, солимо за смаком, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою, поки вся вода не випарується, а рис не приготується.
У готове блюдо додаємо нарубану петрушку, перемішуємо і подаємо.
ris-s-lisichkami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.