Рис на молоці виходить набагато ніжнішим, ніж на воді. Цей рис стане відмінним гарніром до страв, приготованих з м’яса, птиці або риби. Готується він майже так само, як і звичайний, зварений на воді, але з деякими хитрощами, про які я детально розповім в рецепті.
Інгредієнти для рису на молоці:
- Рис 1 стакан
- вода опціонально
- Молоко жирне опціонально
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 1-2 чайні ложки
Інвентар:
Каструля з товстим дном і кришкою, сито, столова ложка, прихватки для гарячого.
Приготування рису на молоці:
Крок 1: промиваємо рис.
Як і завжди, промийте рис прохолодною проточною водою до тих пір, поки рідина що стікає не стане прозорою. Найзручніше для промивання крупи використовувати сито з дрібними отворами.
Крок 2: варимо рис в молоці.
У каструлю налийте воду, посоліть її і доведіть до кипіння. В окріп засипте рис і варіть його на сильному вогні протягом 3 хвилин, весь час помішуючи. Потім каструлю з рисом зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 7 хвилин.
Злийте з рисової крупи воду, відкинувши її на друшляк.
У каструлі з товстим дном зігрійте жирне молоко і висипте в нього рис. Молока має бути стільки, щоб воно приховувало крупу і піднімалося над поверхнею рису на 5-7 міліметрів. Додайте солі за смаком (для того, щоб визначити напевно, обов’язково спробуйте). Трохи перемішайте. Щільно закрийте каструлю з рисом в молоці кришкою і поставте її на середній вогонь. Спершу доведіть до кипіння, а потім зробіть вогонь повільним і продовжуйте варити крупу ще протягом 15-20 хвилин.
В кінці готування відкрийте каструлю, додайте в варений рис вершкове масло, перемішайте і подавайте до столу.
Крок 3: подаємо рис на молоці.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для варіння рису в молоці краще вибирати довгозернистий рис.