Несу вам ще один рецепт з білими грибами, як і обіцяла. Втім, гриби тут можуть бути не тільки білими – підосичники і підберезники теж відмінно підійдуть.
Блюдо просте, але, тим не менш, дуже смачне. З відварною картоплею – просто ідеально, з рисом теж буде цілком непогано. А якщо нарізати м’ясо трохи дрібніше і замінити сметану жирними вершками, то вийде цілком собі непоганий соус для пасти.
Інгредієнти на 4 порції:
- 350-400 г білий грибів (свіжих або заморожених)
- 600-700 г свинячої вирізки
- 2 середні цибулини
- 2 зубчики часнику
- 4-5 гілочок свіжого чебрецю
- 100 г сметани
- сіль і перець за смаком
Гриби нарізаємо кубиками.
М’ясо ріжемо на невеликі шматочки, цибулю нарізаємо на четвертинки кілець, часник дрібно рубаємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кількома партіями обсмажуємо до золотистого кольору гриби. Грибам на сковороді повинно бути вільно, т.я. якщо їх буде багато, вони пустять сік і будуть тушитись, а не обжарюватися.
Перекладаємо гриби на тарілку.
Точно так же, декількома партіями, обсмажуємо свинину.
Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Повертаємо в сковороду м’ясо і гриби, кладемо чебрець і вливаємо стільки води, щоб вміст сковороди сховалося в ній на дві третини. Солимо за смаком.
Доводимо до кипіння й тушкуємо 10-15 хвилин.
Виймаємо чебрець, додаємо натертий часник і сметану.
Доводимо до кипіння на невеликому вогні, тушкуємо 1-2 хвилини і вимикаємо.
Подаємо з відвареною картоплею.
Смачного!