Свинина з грибами, тушкована в сметані

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Щось не радують останнім часом новини ринку – криза у нас нині. Молочний. Асортимент скоротився поважно. Але, тим не менш, щось в магазинах ще є. І це щось ми використовуємо в нашомій сьогоднішній страві – зтушкуємо сметані м’ясо.
Рецепт простий, вимагає тільки простих і зрозумілих інгредієнтів. У сезон печериці можна замінити лисичками – буде дуууже смачно.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 800 г свинини (окіст або лопатка)
  • 2 моркви
  • 1 велика цибулина
  • 300 г печериць
  • 200 г сметани
  • сіль і перець за смаком

myaso-s-gribami-v-smetane-1
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – соломкою. Гриби розрізаємо на четвертинки. М’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру.
myaso-s-gribami-v-smetane-2
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії і в декілька заходів обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки. Багато м’яса за раз в сотейник не кладу, інакше воно буде тушитися, а не смажитися.
myaso-s-gribami-v-smetane-3


Перекладаємо м’ясо на тарілку. Вогонь під сотейником зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю і моркву, смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.
myaso-s-gribami-v-smetane-4
Повертаємо в сотейник м’ясо, вливаємо 250 мл гарячої води. Додаємо за смаком сіль, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні до готовності, близько 30-40 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додаємо гриби.
myaso-s-gribami-v-smetane-5
За 5 хвилин до готовності зливаємо практично всю рідину і додаємо сметану. Доводимо до кипіння, тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин.
myaso-s-gribami-v-smetane-6
Готову страву подаємо з овочами або рисом.
myaso-s-gribami-v-smetane
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!