Щось не радують останнім часом новини ринку – криза у нас нині. Молочний. Асортимент скоротився поважно. Але, тим не менш, щось в магазинах ще є. І це щось ми використовуємо в нашомій сьогоднішній страві – зтушкуємо сметані м’ясо.
Рецепт простий, вимагає тільки простих і зрозумілих інгредієнтів. У сезон печериці можна замінити лисичками – буде дуууже смачно.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 800 г свинини (окіст або лопатка)
- 2 моркви
- 1 велика цибулина
- 300 г печериць
- 200 г сметани
- сіль і перець за смаком
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – соломкою. Гриби розрізаємо на четвертинки. М’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру.
У сотейнику на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії і в декілька заходів обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки. Багато м’яса за раз в сотейник не кладу, інакше воно буде тушитися, а не смажитися.
Перекладаємо м’ясо на тарілку. Вогонь під сотейником зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю і моркву, смажимо, помішуючи, 5-6 хвилин.
Повертаємо в сотейник м’ясо, вливаємо 250 мл гарячої води. Додаємо за смаком сіль, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні до готовності, близько 30-40 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додаємо гриби.
За 5 хвилин до готовності зливаємо практично всю рідину і додаємо сметану. Доводимо до кипіння, тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин.
Готову страву подаємо з овочами або рисом.
Смачного!