З кожним днем у мене все більше міцніє відчуття, що я трохи зловживаю грибами. Ну не можу я нічого з собою вдіяти – коли я бачу свіжі, білі, міцненькі печериці, у мене виникає непереборне бажання їх купити і приготувати. Купую і готую. Сьогодні я представляю вашій увазі чергове блюдо з печерицями, які, до слова, можна замінити опеньками – благо сезон ще не закінчився.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 800 г свинини (окіст або лопатка)
- 300 г печериць
- 2 середніх солодких перці
- 1 велика цибулина
- 1 середня морква
- 400 г томатів у власному соку
- трохи свіжого кропу
- сіль і перець за смаком
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – соломкою, перець – невеликими шматочками. М’ясо ріжемо на невеликі шматочки.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки.
Перекладаємо в посуд, в якому будемо тушкувати.
Зменшуємо вогонь під сковородою до середнього, кладемо цибулю і моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо перець і смажимо, помішуючи, ще 4 хвилини.
Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо томати у власному соку, доливаємо води так, щоб вона трохи покривала вміст горщика, солимо за смаком.
Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса, близько 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо в горщик нарізані на четвертинки шампіньйони.
У готову страву додаємо дрібно нарізаний кріп, вимикаємо нагрів і даємо постояти 5 хвилин.
Подаємо.
Смачного!