Ще один рецепт, який доведеться до речі до Новорічного столу. Подати цю страву можна і як гарячу, і як холодну закуску типу буженини – в обох варіантах це буде смачно 🙂
Свиняча вирізка сама по собі пісна і нейтральна за смаком. Першу проблему в даному випадку вирішує бекон, в який загортається вирізка перед запіканням, а другу – начинка з чорносливу і горіхів, якими ця вирізка фарширується.
Інгредієнти для свинячої вирізки з начинкою з чорносливу на 6 порцій:
- 3 свинячі вирізки, близько 400 г кожна
- 300 г бекону (сирокопченої грудинки), нарізаної довгими тонкими скибочками
- сіль і перець за смаком
Для начинки:
- 1 невелика цибулина
- 3 зубчики часнику
- 50 г смаженого фундука
- 150 г чорносливу без кісточок
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- сіль за смаком
Приготування свинячої вирізки з начинкою з чорносливу:
Дрібно рубаємо цибулю і часник. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 25 г вершкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4 хвилини. Кладемо часник і смажимо ще 1 хвилину.
Кладемо смажену цибулю разом з іншими інгредієнтами для начинки в блендер.
Перемелюємо, але не в пасту.
Кожну вирізку нарізаємо не до кінця і розкриваємо. Солимо і перчимо.
Кладемо в кожну вирізку начинку.
Загортаємо. Обертаємо беконом. Обв’язуємо кулінарною ниткою.
Кладемо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Готовій вирізці даємо відпочити при кімнатній температурі 10 хвилин і подаємо. Або повністю охолоджуємо, нарізаємо і подаємо як холодну закуску.
Смачного!
Leave a Reply