Корейка – саме дієтичне і нежирне м’ясо свиняче. Разом з тим, його досить складно приготувати так, щоб готове блюдо не вийшло сухим. Крім тривалого тушкування та примастки різними соусами є такий варіант як запікання м’яса цілим шматком у фользі – в цьому випадку корейка готується у власному соку. Саме так ми її сьогодні і приготуємо.
Інгредієнти свинячої корейки на 6-8 порцій:
- шматок свинячої корейки вагою близько 1,6 кг, з шаром жиру
- 1 ч.л. меленої паприки
- 1 ч.л. сушеного базиліка
- 1 ст.л. рослинного масла
- 10-12 бутонів гвоздики
- 5-6 зубчиків часнику
- сіль і перець за смаком
Приготування Свинячої корейки:
Часник нарізаємо пластинками. Паприку, базилік і сіль змішуємо з рослинним маслом.
У корейки з боку, вільної від жиру, робимо прорізи ножем вглиб.
Заштовхуємо в прорізи пластинки часнику.
Перевертаємо шматок. Нарізаємо жир сіточкою. Натираємо м’ясо пряно-масляною сумішшю з усіх боків. У прорізи в жирі вкладаємо бутони гвоздики.
Кладемо м’ясо в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку жиром вгору. Запікаємо 20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 190 градусів і запікаємо до готовності м’яса, ще близько 1 год. Коли корейка готова, з проколу ножем випливає прозорий сік. Якщо у вас є термометр-голка, він повинен показувати внутрішню температуру шматка м’яса близько 70 градусів.
Готовій корейці даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply