Сьогодні ми будемо готувати дуже смачні свинячі реберця. Так, це не саме дієтичне і далеко не вегетаріанське блюдо, АЛЕ … Але це так, вибачте, смачно.
- свинячі реберця 500-600 грам
- оливкова олія 3 ст. ложка
- мед рідкий світлий 2 ст. ложка
- гірчиця гостра 2 год. ложка
- лимонний сік 1 ст. ложка
- сіль, мелений перець
1. Промийте свинячі реберця і поріжте на порційні шматочки; приблизно по 2-4 реберця на один шматок).
2. Змішайте всі інгредієнти для маринаду (все, окрім реберець) і добре перемішайте.
3. Залийте реберця маринадом що вийшов і перемішайте, щоб вся поверхня реберець була покрита маринадом. Краще це робити руками, а надчутливі особистості можуть одягнути при цьому рукавички. Закрийте реберця харчовою плівкою і залиште маринуватися хоча б на 2 години (чим більше, тим краще). До речі, використовуйте при цьому скляну або пластикову ємність.
4. Нагрійте духовку. Реберця обсушіть від маринаду за допомогою паперових кухонних рушників і викладіть їх на решітку (м’ясною частиною до верху). У нижню частину духовки поставте деко, застелений фольгою (з реберець буде капати жир, і таким чином не буде бруднитися духовка), а в середину решітку з реберцями. Готуйте близько 40 хвилин, поки реберця не будуть готові.
Смачного!