Пропоную вам ще один швидкий варіант приготування риби – на все про все при певній моторності йде близько 20-25 хвилин.Для цієї страви підійде будь-яка біла риба – як морська , так і річкова . Більше того: соус з цього рецепта можна цілком успішно використовувати для пасти – вийде цілком собі непоганий вегетаріанський (він же пісний ) варіант їжі.
На гарнір підійде картопляне пюре – або чисте , або навпіл з селерою або брокколі , – а також рис.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г філе тріски
- 3 середніх помідора
- шматок цибулі порею ( біла частина )
- 250 г печериць
- 1 зубчик часнику
- 1 лимон
- 100 мл білого сухого вина
- пара гілочок базиліка
- сіль і перець за смаком
Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби – пластинками.
Помідори надрізаємо навхрест, на півхвилини опускаємо в окріп, потім зливаємо і обдаємо холодною водою. Знімаємо шкірку, м’якоть нарізаємо кубиками.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і гриби і смажимо, помішуючи, близько 3-4 хвилин.
Додаємо томати. Готуємо ще 1-2 хвилини.
Вливаємо вино і готуємо 3 хвилини, до випаровування запаху алкоголю. Додаємо сіль за смаком, а також базилік і цедру лимона, перемішуємо і вимикаємо.
Рибу солимо і перчимо. Смажимо до готовності на середньому вогні, приблизно по 5 хвилин на сторону (часу може піти трохи менше або трохи більше в залежності від товщини шматка).
Подаємо рибу з гарніром, полив соусом. Плюс часточка лимона.
Смачного!