Смачні вегетаріанські страви на вечерю

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 4.50 из 5)
Loading...
Вкусные вегетарианские блюда на ужин 3

Незважаючи на відсутність у стравах м’яса і риби, світ вегетаріанської кухні вразить вас своєю різноманітністю і палітрою смаків.
Рослинні страви повні вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. Вони будуть до душі і економним господиням, адже в них відсутній найдорожчий продукт – м’ясо.

Баклажанна лазіння
Це традиційне італійське блюдо представлення не потребує. Але хто сказав, що лазанью готують тільки з м’яса? У ролі начинки чудово підійдуть баклажани. Така лазіння не тільки поживна, але й багата корисними речовинами.
Інгредієнти:

  • Баклажани 5-6 шт.
  • Помідори 4-5 шт.
  • Часник 2-3 зубчики
  • Вершковий сир 60 г
  • Сир «Пармезан» 60 г
  • Сухий Базилік за смаком
  • Орегано за смаком
  • Майоран за смаком
  • Рослинна олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець за смаком

Порізати баклажани уздовж, посолити і обсмажити на олії з обох сторін. Помідори на 30 секунд опустити в окріп, потім у холодну воду і зняти шкірку. Покласти в блендер і збити очищені помідори, зубчики часнику, сухі трави, сіль, перець. Натерти пармезан.
У невелику форму викласти перший шар баклажанів. Змастити вершковим сиром і викласти шар баклажанів що залишився. Полити все томатним соусом і посипати пармезаном. Випікати в духовці 20-30 хвилин. Страва готова.
bffee35837
Гарбузовий суп з кукурудзою
Цей цікавий і незвичайний рецепт вогненно-оранжевого апетитного супу з гарбузом і кукурудзою відмінно різноманітить ваш раціон. Готується він дуже просто і швидко.
Інгредієнти:

  • Курячий бульйон 1 л
  • Молочна кукурудза 3 великих качана
  • Солодкий перець 2 шт.
  • Гарбузова м’якоть 230 г
  • Помідор 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля-порей 1 цибулина
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 листа
  • Вершкове масло 1 ст. л.
  • Гострий перець 1 шт.
  • сіль за смаком

Перці запекти на грилі або в духовці до утворення чорних підпалин, покласти в миску і накрити кришкою. Через 15 хвилин зняти з них шкірку і видалити серцевину. М’якоть перців нарізати смужками.
Опустити помідор в окріп на 30 секунд, видалити шкірку з нього. Порізати очищений помідор на дольки.
Розрізати цибулю уздовж, подрібнити ножем. Порубати дуже дрібно часник. М’якоть гарбуза порізати великими кубиками.
У велику каструлю налити рослинне масло, нагріти і обсмажити в ній цибулю протягом 6-7 хвилин. Додати помідор, нарізаний часник і готувати ще 3 хвилини. Покласти в каструлю гарбуз, добре перемішати і залити половиною всього бульйону. Додати лавровий лист, посолити за смаком. Дати закипіти, зменшити вогонь і готувати до м’якості гарбуза протягом 20-25 хвилин.
Зварити в бульйоні зерна кукурудзи (заздалегідь відокремлені від качанів) 5 хвилин. У бульйон з 4 кроку додати солодкий перець і збити все ручним блендером в каструлі, потім додати бульйон з кукурудзою.
Розігріти сковороду з вершковим маслом, покласти в неї кукурудзу і перець чилі, попередньо нарізаний маленькими кружечками, обсмажити 2-3 хвилини і додати в ще раз прогрітий протягом 2 хвилин суп. Суп з гарбузом і кукурудзою готовий, можна подавати до столу.
dc3ec37fff
Салат з апельсина і авокадо
Рецепти з авокадо ще не встигли стати для нас буденними, однак справжні гурмани знають цінність цього фрукта. Регулярне вживання авокадо покращує не тільки здоров’я, а й зовнішність. Приготувавши такий салат, можна домогтися подвійного ефекту: адже до його складу входять два найкорисніших фрукта – апельсин і авокадо.
Інгредієнти:

  • Апельсин 1 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Фенхель 0,5 шт.
  • Салат зелений за смаком
  • Сік лимонний за смаком
  • Сіль морська щіпка
  • Перець чорний, мелений за смаком
  • Горіхи кедрові або мигдаль 40 г

Нарізати фенхель тонкою соломкою, викласти на тарілку, полити лимонним соком і трохи посолити. Авокадо розрізати навпіл, зрізати шкірку і нарізати невеликими шматочками. Полити лимонним соком і посолити за смаком. Апельсин розрізати навпіл і нарізати часточками.
На тарілку викласти салатні листя (айсберг, лоло россо або дубовий салат), на них фенхель, потім авокадо і апельсин. Акуратно перемішати, посипати чорним перцем і кедровими горішками (мигдалем). Для яскравості прикрасити смужками зі свіжої моркви або червоного перцю.
98b92a6743


Рис з овочами
Рис з овочами – ідеальна вечірня трапеза. Це прекрасна альтернатива одноманітному меню, яке не забирає багато часу.
Інгредієнти:

  • Рис 300 г
  • Брокколі 0,5 кг
  • Стручкова квасоля 100 г
  • Брюссельська капуста 35 г
  • Сир тертий по потребі
  • Сметана по потребі
  • Топлене масло (або соняшникова олія) по потребі
  • Спеції (куркума, сіль, перець) за смаком

Відварити рис та овочі в пароварці протягом приблизно 25 хвилин. Овочі покласти на деко, полити сметаною і посипати сиром. Поставити на 15 хвилин у розігріту духовку.
У сковороді розігріти топлене масло, викласти рис і трохи його обсмажити. Додати сіль, перець і куркуму. Рис та овочі викласти на загальну тарілку.
f03a366f16
Сицилійська капоната
Ще один шедевр італійської кухні, а головне – повністю вегетаріанський. Сторіччя злиднів змушували сицилійців експериментувати, придумуючи різні варіації з овочами, і капоната – один з таких експериментів.
Інгредієнти:

  • Баклажани 2 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 3-4 шт.
  • Маслини без кісточок 0,5 банки
  • Каперси 2 ст. л.
  • Ізюм 3 ст. л.
  • Кедрові горішки 1 жменя
  • Винний оцет 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком
  • Перець за смаком
  • Зелень за смаку

Баклажани нарізати невеликими кубиками й обсмажити на олії. У великому сотейнику обсмажити дрібно нарізану цибулю і болгарський перець. Додати м’якоть помідорів, попередньо очистивши їх від шкірки. Перемішати.
Додати нарізані маслини і каперси. Тушкувати 10 хвилин. Додати родзинки (заздалегідь промиті і ошпарені окропом) і обсмажені кедрові горішки. Додати баклажани. Перемішати.
Посолити, поперчити, додати трави італійської кухні, сухий базилік, 1 столову ложку цукру і винний оцет. Тушкувати на слабкому вогні 15-20 хвилин. Страва готова! При подачі можна посипати зеленню.
5b93d3651b
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.