Сьогодні у мене є для вас рецепт веганского блюда, яке при бажанні легко перетворюється в мясоїдне. Досить просто додати до баклажанів обсмажене куряче філе або яловичу вирізку. Але це смачно навіть без тваринного білка.
У цій страві важливо не пережарити баклажани, інакше вони наберуть занадто багато жиру. Так що кладемо в сковороду мало, смажимо швидко і не позіхаємо.
Локшина, зрозуміло, може бути не тільки гречаною, але і рисовою, і яєчною на пшеничній муці.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 баклажана приблизно по 350 г кожен
- 1 ч.л. солі
- 2 ст.л. борошна
- 1 середня цибулина
- 1 гострий перчик
- 3 зубчики часнику
- 3 ст.л. цукру
- 4 ст.л. яблучного або білого винного оцту
- 4 ст.л. темного соєвого соусу
- 1/4 ч.л. кунжутної олії
- 1/2 ч.л. сухого меленого імбиру
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 200 г сухої локшини соба
- жменю листя зеленого базиліка
Приготування:
Готуємо соус. Для нього змішуємо в мисці цукор, оцет, соєвий соус, кунжутне масло, імбир і крохмаль. Відставляємо сторону.
Баклажани нарізаємо кубиками зі стороною близько 1,5 см. Кладемо в миску, додаємо сіль і даємо постояти 5 хвилин. Додаємо борошно і перемішуємо.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо олію – шар товщиною в палець. У декілька заходів швидко обсмажуємо з усіх боків баклажани. Нагадую, що шматочкам в сковороді не повинно бути тісно, інакше ми отримаємо тушкований жирний баклажан замість красивого смаженого. Готові баклажани перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
Залишаємо в сковороді 1 ст.л. масла, решта зливаємо. Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо нарізану півкільцями цибулю і смажимо, помішуючи, 2 хвилини. Додаємо дрібно нарізані перець і часник, смажимо, помішуючи, 30 секунд. Повертаємо в сковороду баклажани і вливаємо соус. Готуємо до загустіння соусу, близько 1 хвилини.
Паралельно відварюємо собу по інструкції на упаковці.
Додаємо локшину в сковороду разом з крупно нарізаними листям базиліка і перемішуємо.
Подаємо.
Смачного!