Стейки бувають не тільки яловичими, а пюре не тільки картопляним. Ну так це ви і самі прекрасно знаєте. Сьогодні я пропоную вам блюдо з гарніром і соусом – все в одному рецепті. Тут свиняча вирізка подається з гарбузово-картопляним пюре і доповнюється з соусом з чорної смородини.
Ви можете готувати все разом, а можете і розділити на складові і комбінувати з іншими продуктами. Але саме в такому вигляді всі компоненти цієї страви грають найкраще.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 свинячі вирізки, приблизно по 500 г кожна
- сіль і перець за смаком
Для гарніру:
- 350 г картоплі
- 350 г гарбуза (заморожений підійде)
- 150 мл жирних вершків (20-30%)
- сіль за смаком
Для подгарніровки:
- 1/2 червоного солодкого перцю
- 1 середня цибулина
- сіль і перець за смаком
Для соусу:
- 170 г чорної смородини
- 50-70 г цукру
Картоплю відварюємо в підсоленій воді.
Гарбуз нарізаємо кубиками, кладемо в сотейник, вливаємо вершки і відварюємо до готовності, приблизно протягом 15 хвилин. Відставляємо.
Цибулю і перець нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслі до м’яко-хрусткого стану. Солимо за смаком і зберігаємо теплим.
Вирізку зачищаємо від жиру і плівок. Нарізаємо на барила при 150-200 г. Солимо й перчимо. З фольги згортаємо довгі смужки і обертаємо ними майбутні стейки – це потрібно для того, щоб шматки м’яса не втратили форму.
Обсмажуємо вирізку на сильному вогні з усіх боків.
Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і доводимо до готовності протягом приблизно 15-20 хвилин.
Поки доходить м’ясо, готуємо соус. У сотейник кладемо смородину і цукор, ставимо на середній вогонь.
Варимо, помішуючи, 5-6 хвилин, розминаючи ложкою ягоди. При необхідності додаємо ще цукру і проварюємо до його розчинення.
Картоплю протираємо через сито.
Гарбуз у вершках підігріваємо і перемелюємо блендером до стану гладкого пюре.
З’єднуємо картоплю і гарбуз, гарненько перемішуємо. При необхідності досолюємо за смаком.
Подаємо м’ясо з гарніром і соусом.
Смачного!