Стейк из свиной корейки с гарниром из пасты с брокколи

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Стейк из свиной корейки с гарниром из пасты с брокколи 15

Кожна жінка щодня стикається з проблемою швидкого приготування, але в той же час ситної, та ще й корисної вечері для всієї родини. Після роботи не хочеться стояти весь вечір біля плити, але чоловік з дітьми в цей час постійно запитують: “Мама, ну коли вже будемо їсти? Мама, ну скоро вже? І т.п., одночасно вимальовуючи перспективу піти кататися на велосипедах після вечері .

Я одна з таких жінок, і хоч готувати, безумовно, дуже люблю, намагаюся відводити на це обмежений час, щоб приділити більше останнього сім’ї.

З метою прискорення, я вирішила приготувати “швидкі” стейки зі свинячої корейки з гарніром з пасти з брокколі.

Свиняча корейка – продукт досить калорійний і ситний, калорійність становить 384 ккал на 100 грамів продукту, але його перевага полягає в швидкості її приготування, а саме в мінімально витрачений час. Вживати свинячу корейку лікарі рекомендують не більше 1 рази в тиждень.

При цьому, краща гідність свинячої корейки є поєднання повноцінного білка і заліза, які є провідником кисню в організм людини. Крім заліза, свинина містить багато інших мінералів (фосфор, калій, магній, селен, цинк і ін.) Які необхідні людині для нормального функціонування організму. Також вона багата і вітамінами групи В і РР.

Таким чином, свиняча корейка ідеальна для стейків, шніцелів, шашликів, котлет на кісточці.

У мене сьогодні корейка без кісточки і я почну приготування “швидкої вечері”.

Отже, на 6 порцій нам знадобитися:

  • М’ясо свинини для відбивних (корейка без кістки, а можна і з нею) – 1 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – 3 ст. л. – для смаження
  • Вершкове масло – 2 ст. л. – для смаження

Приготування:

1.  М’ясо нарізаємо порційними шматками по 1,5-2 см, солимо, перчимо

2. У сковороду наливаємо пару ложок рослинного масла і додаємо вершкове.

Це маленький секрет: при такому поєднанні вершкове масло не буде горіти, а смак і аромат м’яса від смаження на ньому, покращиться.

3. Зубчики часнику ріжемо навпіл поперек і кидаємо в розігріте масло. За рахунок цієї процедури, масло просочиться ароматом часнику і потім віддасть його м’ясу

4. Через 1 хвилину часник викладаємо зі сковороди, щоб не згорів, так як немає нічого гіршого запаху підгорілого часнику.

5. Тепер викладаємо на сковороду наші стейки

6. Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку. Хочу звернути вашу увагу на те, що обсмажувати м’ясо необхідно на досить високій температурі, не знижуючи її в процесі приготування. За рахунок високої температури утворюється чудова рум’яна кірочка, яка залишає весь сік всередині і робить м’ясо дуже ніжним і соковитим.

7. Ось і все !!! Стейки готові !!!

8. Поки стейки обсмажувалися, відварюємо макарони на ваш смак і любов. У мене це звичайні великі ріжки, (по правильному тортільоні) з твердих сортів пшениці.

9. Одночасно розморожуємо (в мікрохвильовці в цілях економії часу) і нарізаємо на невеликі шматочки брокколі

10. Обсмажила брокколі на сковорідці, не відварюючи. Я ніколи не варю брокколі (тільки в супах), завжди просто розморожувати і обсмажую. Так капуста зберігає вітаміни і на смак хрусткою залишається

11. Відварені макарони кидаємо до брокколі на сковорідку, солимо, перчимо і смажимо ще пару хвилин, щоб обидва інгредієнта змішали свої запахи і смаки

Власне, наша вечеря готова.

Витратили ми не більше 30 хвилин і отримали збалансовану вечерю, корисних вітамінів і мікроелементів.

Смачного!!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.