У цьому рецепті я уподібнюся китайцям – в кулінарному плані вони беруть від курки все, що тільки можна. Я, звичайно, не буду лякати вас курячими лапами або півнячими гребінцями (хоча, наприклад, у моєму сільському дитинстві все це прекрасно виловлювалося з маминого супу і радісно поїдалося без усяких там “фу” і “фе”). Я просто поділюся з вами чудовою знахідкою для страв, які готуються за технологією стир-фрай. Так ось: курячі сердечка відмінно “працюють” в таких стравах. Просто шикарно. Тому якщо вам подобається їжа в азіатському стилі, я раджу вам спробувати це поєднання.
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г курячих сердечок, зачищених від жиру і судин (маса брутто (вага на пачці) буде близько 800 г)
- 1 середній солодкий перець (у мене по половинці різного кольору)
- 1 середня цибулина
- зелена цибуля і відварений рис для подачі (локшина теж добре підійде)
Для соусу:
- 1 ч.л. картопляного або 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 4 ст.л. цукру
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 4 ст.л. рисового або яблучного оцту
- 1/3 ч.л. меленого чилі
- 2 зубчики часнику
- невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
Сердечка нарізаємо на невеликі шматочки.
Цибулю і солодкий перець нарізаємо соломкою.
Готуємо соус. Для цього змішуємо соєвий соус, оцет, крохмаль, цукор і чилі.
У сковороді або воке розігріваємо на сильному вогні 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів невеликими порціями обсмажуємо сердечка до рум’яної скоринки, по парі хвилин на захід, перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середньо сильного. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин, до м’яко хрусткого стану. Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, смажимо ще 1 хвилину. Вливаємо соус і готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Подаємо з рисом, посипавши дрібно посіченою зеленою цибулею.
Смачного!