Дуже смачний і корисний гарнір, практично, до будь-якого рибної або м’ясної страви, а також може бути і як самостійне блюдо.
Стручкова квасоля смачна і корисна. Однак, далеко не всім вона подобається через відсутність або навіть присутності певного смаку. Але все це можна виправити. Я дуже розраховую на те, що з цим рецептом шанувальників стручкової квасолі стане тільки більше.
Сьогодні розповім вам свій рецепт приготування смачної стручкової квасолі. Його особливість полягає в тому, що готую квасолю в сметанному соусі. Взагалі, я досить давно так роблю, змінюючи лише набір овочів і варіюючи смакові якості спеціями. Виходить смачний і ситний овочевий гарнір. До того ж яскравий і красивий!
Щоб приготувати стручкову квасолю в сметані вам буде потрібно:
- Квасоля консервована ½ банки
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква велика 2 шт.
- Квасоля стручкова свіжа або заморожена 300 г
- Часник 2 зуб.
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія для обсмажування
- Сметана 150 гр.
Приготування страви за рецептом «Стручкова квасоля в сметанному соусі»
Моркву натріть на крупній тертці.
Цибулю поріжте кубиками або півкільцями.
Стручкову квасолю промийте, розріжте на шматочки довжиною близько 3-4 см.
Стручкову квасолю покладіть в киплячу воду і відваріть пару хвилин майже до готовності.
Готову квасолю відкиньте на друшляк і відразу ж обдайте холодною водою, щоб вона не втратила свій яскравий колір.
На сковороді з рослинним маслом обсмажити до прозорості цибулю.
До обсмаженої цибулі додайте моркву і обсмажуйте все разом до готовності.
Додайте до овочів стручкову квасолю, консервовану квасолю, сметану. Посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте дрібно порізаний часник. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні приблизно 5 хвилин.
Готову стручкову квасолю в сметані відразу ж подавайте на стіл.
Смачного!
Leave a Reply