Сьогодні ми звернемо свій погляд на угорську кухню і приготуємо суп-гуляш. Вперше я спробувала це блюдо, як не дивно, у Польщі – і одного разу вистачило, щоб захворіти ідеєю приготування такого супчика. Готується він досить просто і з усім доступних інгредієнтів. До речі, мій чоловік спочатку був проти затії приготувати суп без звичної картоплі. Але потім все ж оцінив смак і консистенцію. І ви пробуйте!
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 кг яловичини (у мене була лопатка)
- 2-3 цибулини
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 800 г томатів у власному соку
- 5 середніх картоплин
- 300 г печериць (я використовувала свіжі)
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Приготування:
М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
Цибулю дрібно рубаємо.
Печериці розрізаємо на 2-4 частини.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко підрум’янюємо м’ясо.
Перекладаємо в каструлю або горщик для тушкування.
Зменшуємо вогонь до середнього. Кладемо в сковороду цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
Додаємо паприку і смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком і перемішуємо.
Перекладаємо все до м’яса, доливаємо 600 мл води і солимо за смаком. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою близько 30-40 хвилин. Потім додаємо картоплю і тушкуємо ще 20 хвилин. Кладемо печериці і дрібно нарізаний часник, тушкуємо до готовності м’яса. При необхідності додаємо трохи цукру для повноти смаку.
Подаємо зі сметаною і свіжим хлібом.
Смачного!