Тушкована капуста з ягодами смородини

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Тушеная капуста с ягодами смородины 6

У моїй родині люблять капусту в різних варіантах приготування, охоче їдять також і тушковану капусту. Але цей овоч, приготований за звичайним рецептом, набридає, тому я намагаюся приготувати його якось по-особливому. Одного разу в одній з кулінарних книг минулого століття я знайшла прекрасний рецепт тушкованої капусти з ягодами смородини. І вирішила приготувати! Вийшло дуже смачно і особливо. Рецептом ділюся з вами.

Смачна капуста на гарнір і як основне блюдо. Готується просто і недовго.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3

Інгредієнти для “Тушкованої капусти з ягодами”:

  • Капуста білокачанна (Середня) – 1 шт
  • Морква (Велика) – 1 шт
  • Цибуля червона – 1 шт
  • Часник – 3 зуб.
  • Смородина чорна – 100 г
  • Томатна паста (У мене соус долму болоньєзе) – 1 ст. л.
  • сіль
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний
  • Оцет (Винний) – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оливкова олія (Для засмажки)

Рецепт “Тушкована капуста з ягодами”:

Дрібно ріжемо часник, цибулю і тушкуємо пару хвилин в оливковій олії.

419

У цей час тремо моркву на великій тертці і додаємо в сковороду.

321

Поки пасерується морква, цибуля, часник, ріжемо капусту дрібно і закидаємо до зажарки

123

Трохи тушкуємо все під кришкою.
Далі перемішуємо і додаємо томатний соус, перемішуємо. Через пару хвилин додаємо 1 ч. л. Винного оцту і соєвий соус. Солимо, перчимо до смаку.
Накриваємо кришкою.

223

Коли капуста майже готова додаємо до неї морожені ягоди (сьогодні у мене чорна смородина). З червоною смородиною або журавлиною теж дуже смачно.
І тушкуємо ще хвилин 5. Уже без кришки, щоб випарувалася зайва волога і ягоди стали м’якими

519

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!