У моїй родині люблять капусту в різних варіантах приготування, охоче їдять також і тушковану капусту. Але цей овоч, приготований за звичайним рецептом, набридає, тому я намагаюся приготувати його якось по-особливому. Одного разу в одній з кулінарних книг минулого століття я знайшла прекрасний рецепт тушкованої капусти з ягодами смородини. І вирішила приготувати! Вийшло дуже смачно і особливо. Рецептом ділюся з вами.
Смачна капуста на гарнір і як основне блюдо. Готується просто і недовго.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 3
Інгредієнти для “Тушкованої капусти з ягодами”:
- Капуста білокачанна (Середня) – 1 шт
- Морква (Велика) – 1 шт
- Цибуля червона – 1 шт
- Часник – 3 зуб.
- Смородина чорна – 100 г
- Томатна паста (У мене соус долму болоньєзе) – 1 ст. л.
- сіль
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Перець чорний
- Оцет (Винний) – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оливкова олія (Для засмажки)
Рецепт “Тушкована капуста з ягодами”:
Дрібно ріжемо часник, цибулю і тушкуємо пару хвилин в оливковій олії.
У цей час тремо моркву на великій тертці і додаємо в сковороду.
Поки пасерується морква, цибуля, часник, ріжемо капусту дрібно і закидаємо до зажарки
Трохи тушкуємо все під кришкою.
Далі перемішуємо і додаємо томатний соус, перемішуємо. Через пару хвилин додаємо 1 ч. л. Винного оцту і соєвий соус. Солимо, перчимо до смаку.
Накриваємо кришкою.
Коли капуста майже готова додаємо до неї морожені ягоди (сьогодні у мене чорна смородина). З червоною смородиною або журавлиною теж дуже смачно.
І тушкуємо ще хвилин 5. Уже без кришки, щоб випарувалася зайва волога і ягоди стали м’якими
Смачного!