Привіт відвідувачі і постійні читачі блогу «Ля-Мінуте»!
Сьогодні ми з вами розглянемо, скільки калорій містить печінка кролика, рецепти цієї страви і тонкощі її приготування. Втім, рецепти з печінкою кролика досить прості – її приготування цілком під силу навіть самим недосвідченим в кулінарній справі людям.
РЕЦЕПТИ З ПЕЧІНКОЮ КРОЛИКА
Печінка кролика, рецепти приготування якої ми публікуємо, можна посмажити, зтушкувати або відварити на паштет. Найпростіші рецепти з печінкою кролика передбачають, що субпродукти можна просто обсмажити, а потім тушкувати до готовності в вершках, або попередньо замаринувати в сметані з прянощами, а потім вже посмажити.
Для приготування паштету використовується або дієтична відварна печінка або тушкована, калорійність якої, природно, вища першої. Печінка кролика за рецептом змішується з обсмаженою морквою і цибулею, а також зеленню, після чого подрібнюється в блендері до стану однорідної маси.
Кроляча печінка тушкована, калорійність якої вище, ніж у свинячий або яловичій, готується із застосуванням таких інгредієнтів:
- Печінка кролика – 0.7 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Рослинна олія для обсмажування – 2-4 ст.л.
- Сіль і прянощі – за смаком.
Печінка кролика: рецепти тушкування:
1) Чистимо печінку кролика і залишаємо її в холодній воді на 20 хвилин.
2) Промиваємо і ріжемо за рецептом печінку кролика шматочками середнього розміру.
3) Миємо та чистимо цибулю і моркву.
4) Ріпчасту цибулю для приготування печінки кролика за рецептом ріжемо кубиками.
5) Моркву натираємо на крупній тертці.
6) Накалюємо сковороду (або інший товстостінний посуд) і виливаємо в нього рослинне масло.
7) Овочі за рецептом для печінки кролика злегка обсмажуємо.
8) Додаємо в сковороду печінку кролика і за рецептом обсмажуємо з обох сторін до готовності – 3-5 хвилин в залежності від того, наскільки дрібно її порізали. За рецептом до печінки кролика можна додати також трохи подрібненого часнику.
9) Заливаємо в сковороду вершки, сіль і прянощі, доводимо його вміст до кипіння – ситне і смачне блюдо готове.
Подавати печінку кролика, калорійність якої менше 150 ккал, можна з будь-яким гарніром.
Смачного!
Печінка тушкована: Калорійність
Кроляча печінка (133 г) – тисяча сто шістьдесят два ккал
Цибуля ріпчаста (150 г) – 61.5 ккал
Морква (150 г) – 48 ккал
Вершки 10% (200 мл) – 236 ккал
Соняшникова олія (34 г) – 305.66 ккал.
Загальна для тушкованої печінки калорійність (порція в 100 г): 145 ккал.