Рецепт приготування тушкованої риби під соусом зі сметани з покроковими фотографіями. Ця страва легко готується, а рибка виходить соковита, ароматна і ніжна. Ще одна перевага цієї страви є те, що вона дуже швидко готується і підходить практично до будь-якого гарніру. Цей рецепт частий гість на моїй кухні, особливо коли несподівано приходять гості. Сподіваюся Вам він теж сподобається.
Час підготовки: 15-20 хв. Час приготування: 25-30 хв.
Інгредієнти для рецепта “Тушкована риба під соусом зі сметани”
- Філе хека 500 м
- Сметана 200 гр.
- Ріпчаста цибуля 1 шт.
- Зелень 30 гр.
- Часник 3 зубчики
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Чорний мелений перець 2 щіпки
Рецепт приготування тушкованої риби під соусом:
Розморожене філе промити, порізати порційними шматочками.
Додати сіль і перець добре перемішати і залишити на 20-30хв.
Цибулю порізати півкільцями.
Викласти на розігріту сковорідку і підсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Зелень дрібно покришити.
Часник дрібно порізати.
Філе риби злегка обсмажити з двох сторін на сковорідці.
Сметану змішати зі смаженою цибулею, дрібно нарізаною зеленню, часником і додати трохи спецій.
Якщо Ви взяли 15% сметану то її слід покласти трохи більше, якщо у Вас 20% сметана і соус виходить густий то можна додати води. Одним словом у вас повинен вийти рідкий соус.
Тут є два способи:
1. Викладаєте рибу в соус (як на фото).
2. Опускати в соус по одному шматочку.
Я рекомендую Вам другий, так рибка буде менше ламатися.
Наливаємо на сковорідку трохи олії (можна масла) і акуратно викладаємо рибку.
Заливаємо рибу соусом. Майже вся густа частина соусу (зелень, цибуля, часник) повинна бути зверху.
Після того як рибка закипить, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні.
Рибу слід тушкувати, поки не википить основна частина рідини. Якщо вона починає трохи пригорати її слід акуратно помішати.
Смачного!
Leave a Reply