Тушковані овочі – самий смачний і корисний гарнір, який ви тільки можете собі уявити. Дуже універсальний і підходить абсолютно до будь-якого гарячого. І, звичайно, тушковані овочі можна подавати як самостійне блюдо на обід або вечерю. Але як приготувати овочі дійсно смачно, так щоб сподобалося всім?
Інгредієнти:
- Морква 4 штуки (невеликого розміру)
- Цибуля ріпчаста 1 штука (великого розміру)
- Цибуля порей 60 грам
- Кабачок 1/3 штуки
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець мелений за смаком
- Трави прованські 1 чайна ложка
- Вода 1/4 склянки
- Молоко кокосове 3 столові ложки
Інвентар:
Сковорода, лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів.
Приготування:
Крок 1: Готуємо моркву.
Моркву промийте проточною водою, очистіть від шкірки і знову обполосніть. Обсушіть, а потім поріжте коренеплід тонкими брусочками.
Крок 2: Готуємо цибулю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть прохолодною водою і наріжте тонким пір’ям.
Цибулю-порей дуже ретельно промийте теплою проточною водою, обсушіть, а після поріжте тонкими кільцями.
Крок 3: Готуємо кабачок.
Кабачок виберіть молоденький, з м’якою шкіркою, яка легко дряпається, якщо провести по ній нігтем. Промийте його як слід, поділіть на три частини. Нам потрібна лише третина. Поріжте кабачок тоненькими але великими шматочками.
Крок 4: Тушкуємо овочі.
У сковороді як слід розігрійте рослинне масло, а потім викладіть в нього брусочки моркви і обсмажте їх на середньо-сильному вогні до рум’яного кольору з усіх боків.
Коли морква підсмажиться, додайте до неї ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Продовжуйте тушкувати весь час помішуючи, поки цибуля не стане значно м’якше і не придбає прозорість.
Посоліть і поперчіть овочі, додайте сушені трави, залийте кокосовим молоком і водою. Перемішайте. Доведіть до кипіння, після зменшіть вогонь і тушкуйте моркву з цибулею, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки вся рідина з сковороди не випарується. І не забувайте періодично перемішувати овочі.
В самому кінці додайте кабачок і продовжуйте готувати, поки він не стане м’яким.
Після того, як всі овочі дійдуть до готовності, обов’язково перевірте, чи достатньо ви їх посолити і поперчити, в іншому випадку додайте спеції.
Крок 5: Подаємо овочі тушковані.
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість кокосового молока можна використовувати звичайну сметану, тільки не дуже жирну.