Просте, але дуже ефектне блюдо. До того ж, дуже смачне і корисне.
Бажано використовувати маленький гарбуз. Якщо гарбуз великий, можна використовувати м’якоть, і запікати начинку не в гарбузі, а в горщиках.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-6 порцій.
Інгредієнти
- гарбуз (загальною вагою близько 2 кг, м’якоті знадобиться 300 г)
- 500 г курячого філе
- 150 г моркви
- 150 г цибулі
- 2 ч.л. сушених трав (я використовувала орегано)
- сіль
- перець
- рослинне масло
Приготування
У гарбуза зрізати верхівку.
Вийняти насіння.
За допомогою ложки або ножа, акуратно вирізати м’якоть.
Нарізати м’якоть невеликими шматочками.
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на середній терці.
Філе дрібно нарізати.
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю.
Додати моркву, обсмажити.
Додати філе, смажити близько 10 хвилин.
Додати м’якоть.
Посолити, поперчити.
Додати трави.
Перемішати, смажити близько 10 хвилин.
Начинку трохи остудити, викласти в гарбуз.
Гарбуз поставити у форму для запікання.
Накрити кришечкою.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
Смачного!