Ще одне блюдо в бік Азії. Так би мовити, ДУЖЕ вільні варіації на тему. Які, власне, дуже високо оцінила моя ненаглядна команда дегустаторів-аматорів всякої-різної азіатської кухні.
Фрикадельки в рецепті приготовлені зі свинини. Але ви з таким же успіхом можете використовувати курячий або яловичий фарш – тут вже що вам більше до душі і за настроєм. Гарнір – традиційний рис або локшина – рисова або яєчна.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фрикадельок:
- 800 г м’ясного фаршу (у мене свинина)
- 2 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 невелика цибулина
- 1 яйце
- сіль за смаком
Для соусу:
- 150 г консервованих ананасів
- 1 великий солодкий перець
- 2 стебла селери
- 180 мл сиропу від консервованих ананасів
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю або 2 ч.л. картопляного
- 4 ст.л. яблучного або білого винного оцту
- невеликий пучок зеленої цибулі
Максимально дрібно рубаємо цибулю. Змішуємо з м’ясним фаршем, сухарями і яйцем, солимо за смаком. Добре вимішуємо.
Солодкий перець нарізаємо на невеликі шматочки, селеру рубаємо поперек на скибочки товщиною 2-3 мм.
З фаршу формуємо маленькі фрикадельки діаметром 3-3,5 см.
У декілька заходів обсмажуємо фрикадельки на середньому вогні на рослинній олії.
Перекладаємо на тарілку.
У цю ж сковороду кладемо овочі і смажимо, помішуючи, до м’яко хрусткого стану (аль денте), близько 6-7 хвилин.
Поки смажаться овочі, готуємо рідку частину соусу. Для цього змішуємо крохмаль, соєвий соус, ананасовий сироп, оцет і цукор.
Додаємо соус в сковороду до овочів, туди ж кладемо нарізані на невеликі шматочки ананаси і повертаємо фрикадельки. Готуємо до загустіння соусу і знімаємо з вогню.
Подаємо з рисом або локшиною.
Смачного!