Сьогодні у мене для вас ще одне блюдо з нутом – в додаток до вчорашнього марокканському супу з курки. Якщо не хочете – можете не класти нут – страва при цьому все одно залишиться смачною.
По правді кажучи, у мене тут не чиста баранина – фарш був жирним, і тому мені довелося розбавити його пісною яловичиною. В принципі, ви можете готувати ці фрикадельки і з суто яловичого фаршу і навіть з курячого.
На мій смак, гарнір до цього блюда не потрібно – тільки свіжий хліб з хрусткою скоринкою. Але ви при бажанні можете доповнити його рисом.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для фрикадельок:
- 900 г фаршу з баранини або яловичини (або змішаного)
- 1 яйце
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 зубчик часнику
- сіль і чорний мелений перець за смаком
Для соусу:
- 1 середня цибулина
- 2 солодких перцю
- 2 зубчики часнику
- 2 сушених чилі (або 1 маленький свіжий)
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 400 г томатів у власному соку
- 800 мл курячого бульйону або води
- 300 г відвареного нуту
- сіль за смаком
Змішуємо фарш з сухарями, яйцем, дрібно посіченим або натертим на тертці часником, сіллю і перцем.
Формуємо з фаршу фрикадельки розміром з мандарин, кладемо на застелене фольгою деко.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 30-35 хвилин.
Поки готуються фрикадельки, займаємося соусом. Цибулю дрібно рубаємо.
Солодкий перець нарізаємо на невеликі шматочки, дрібно рубаємо часник і чилі.
У каструлі або великому сотейнику розігріваємо на середньому вогні 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини. Додаємо перець і смажимо ще 3-4 хвилини.
Додаємо часник, чилі і спеції, смажимо ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом із соком, вливаємо бульйон. Солимо за смаком, доводимо до кипіння і готуємо під кришкою до м’якості овочів.
Додаємо в соус готові фрикадельки і нут, прогріваємо протягом 4-5 хвилин. Подаємо.
Смачного!