Фрикасе з курки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Фрикасе из курицы 13

Рецепт фрикасе з курки був подарований світовій кулінарії Французькими селянами. А значить складним, це блюдо, бути не може. Звичайно, перекочувавши в ресторани Парижа, а пізніше і всього світу воно взяло в себе вишукані спеції, обросло історіями. Однак суть, залишилася донині.
Інгредієнти для фрикасе з курки:

  • курка (у мене стегенця місцевого виробництва)
  • вершкове масло для смаження
  • перець червоний, чорний
  • мускатний горіх (за смаком і наявності, тоді буде зовсім по-французьки)
  • мука в достатніх кількостях
  • сіль
  • вино біле, бульйон або звичайна гаряча вода
  • часник за смаком

Рецепт приготування фрикасе з курки:
Перед маніпуляціями зі сковородою потрібно все підготувати, бо відбувається цей процес дуже швидко.
foto-01
Курку ріжемо на шматочки. У мене вони досить великі.
foto-02
У борошно додаємо перець чорний, червоний. Можна просто трохи мускатного горіха. Добре перемішуємо.
foto-03


Часник дрібно рубаємо. Скажу прямо, це не класичний варіант.
foto-04
На середньому вогні розігріваємо сковороду з шматочком вершкового масла.
foto-05
Шматочки курки обвалююємо у борошні зі спеціями.
foto-06
Викладаємо курочку на сковороду.
foto-07
Обсмажуємо з усіх боків. В ідеалі, без зміни кольору. Якщо трохи підрум’янилося, на мій смак не критично.
foto-09
Обсмажену курку викладаємо на тарілку.
foto-08
При необхідності додати ще трохи вершкового масла і обсмажити в ньому часник. Також, без зміни кольору.
foto-10
Складаємо курятину в сковороду з часником. Додаємо 250 мл. білого вина. Бульйону. Та й чого гріха таїти, з водою виходить просто чудово! Загалом, хто не зрозумів, можна просто додати в сковороду стакан води.
foto-11
Тушкувати під кришкою сорок хвилин. Після чого посолити і дати трохи настоятися.
Подавати до столу з різними гарнірами …
foto-12
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.