Яловича вирізка – вона ж тонкий край або так звана пастрома – сама м’яка частина яловичої туші. Їй не потрібно тривалої термообробки і тим більше тушіння. Ось такі шашлички – швидко обсмажені , а потім прогріті в духовці – відмінний варіант для приготування вирізки. Але оскільки ця частина досить ммм … безхарактерна , без вираженого м’ясного смаку , її краще маринувати – як я і вчинила.
Так, трохи не забула. Шашлички божественно смачні .
Інгредієнти на 4 порції ( 16 штук) :
- 600 г яловичої вирізки
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 / 2 ч.л. сухого базиліка
- 1 / 4 ч.л. сухого чебрецю
- 1 / 8 ч.л. червоного меленого перцю
- 1 ч.л. солі
- 1 / 4 ч.л. чорного перцю
- 250-300 г печериць
- 1 середня червона цибулина
- 16 дерев’яних шпажок , попередньо замочених в холодній воді
Ось так , на всякий випадок , виглядає вирізка .
У мене вона пішла не вся, частина пішла на філе міньйон – про нього пізніше.
Нарізаємо вирізку на шматочки зі стороною 3 см і кладемо в миску.
Додаємо масло, сіль, трави і спеції. Перемішуємо.
Накриваємо і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Цибулину розрізаємо на 4 частини вздовж і розбираємо на шари. Гриби розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру. Кладемо печериці та цибулю до м’яса, перемішуємо і даємо постояти ще 10 хвилин.
Насаджуємо на шпажки по 3 шматочки м’яса, 2 шматочки грибів і цибулі.
Обсмажуємо шашлички на змащеній олією сковороді на вогні вище середнього з усіх боків, 5 хвилин в сумі.
Перекладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Подаємо. У мене на гарнір рис (дрібні насіння – це чорний).
P.S. Всю цю пишність можна нанизати на шампури і засмажити на вугіллі – вийде повноцінний смачний шашлик. Головне не перетримати, щоб м’ясо не пересушити.
Приємного апетиту!