Шашлички з яловичини з грибами і цибулею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Яловича вирізка – вона ж тонкий край або так звана пастрома – сама м’яка частина яловичої туші. Їй не потрібно тривалої термообробки і тим більше тушіння. Ось такі шашлички – швидко обсмажені , а потім прогріті в духовці – відмінний варіант для приготування вирізки. Але оскільки ця частина досить ммм … безхарактерна , без вираженого м’ясного смаку , її краще маринувати – як я і вчинила.

Так, трохи не забула. Шашлички божественно смачні .
Інгредієнти на 4 порції ( 16 штук) :

  • 600 г яловичої вирізки
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 / 2 ч.л. сухого базиліка
  • 1 / 4 ч.л. сухого чебрецю
  • 1 / 8 ч.л. червоного меленого перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 1 / 4 ч.л. чорного перцю
  • 250-300 г печериць
  • 1 середня червона цибулина
  • 16 дерев’яних шпажок , попередньо замочених в холодній воді

Ось так , на всякий випадок , виглядає вирізка .
filet-mignon-balsamic-1
У мене вона пішла не вся, частина пішла на філе міньйон – про нього пізніше.
Нарізаємо вирізку на шматочки зі стороною 3 см і кладемо в миску.
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami-1
Додаємо масло, сіль, трави і спеції. Перемішуємо.
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami-2


Накриваємо і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Цибулину розрізаємо на 4 частини вздовж і розбираємо на шари. Гриби розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру. Кладемо печериці та цибулю до м’яса, перемішуємо і даємо постояти ще 10 хвилин.
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami-3
Насаджуємо на шпажки по 3 шматочки м’яса, 2 шматочки грибів і цибулі.
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami-4
Обсмажуємо шашлички на змащеній олією сковороді на вогні вище середнього з усіх боків, 5 хвилин в сумі.
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami-5
Перекладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Подаємо. У мене на гарнір рис (дрібні насіння – це чорний).
shashlychki-iz-govyadiny-s-gribami
P.S. Всю цю пишність можна нанизати на шампури і засмажити на вугіллі – вийде повноцінний смачний шашлик. Головне не перетримати, щоб м’ясо не пересушити.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!