Яйця кокот з білими грибами і помідорами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Назбирали з чоловіком грибів на кілька місяців вперед – білих, підосичники, підберезники і трохи маслюків. А це означає, що в цьому сезоні рецептам з лісовими грибами все ж бути.

Почну, мабуть, з рецепта запечених яєць – ідеального варіанту для сніданку вихідного дня. Все ж готуються вони трохи довше простих смажених яєць. Але безсумнівно швидше і простіше яєць пашот;-)

Інгредієнти на 2 порції:

  • 1 невелика цибулина
  • 150 г білих грибів (заморожені попередньо розморозити)
  • 1-2 невеликих помідори
  • пара гілочок зеленого базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 4 яйця
  • сіль і перець за смаком

 

yayca-kokot-s-belymi-gribami-1

Приготування:

Цибулю нарізаємо півкільцями. Гриби нарізаємо не дуже дрібно. Помідори нарізаємо кубиками.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.

myasnoe-ragu-s-chorizo-2

Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

yayca-kokot-s-belymi-gribami-2

У формочки для запікання (об’ємом 250 мл) кладемо обсмажені гриби з цибулею і помідори. Додаємо нарізаний базилік і часник. Солимо і перчимо.

yayca-kokot-s-belymi-gribami-4

Додаємо в формочки по 2 яйця, знову солимо і перчимо до смаку.

yayca-kokot-s-belymi-gribami-5

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо, поки білок яєць не схопиться. близько 15-25 хвилин.

Подаємо.

yayca-kokot-s-belymi-gribami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!