Назбирали з чоловіком грибів на кілька місяців вперед – білих, підосичники, підберезники і трохи маслюків. А це означає, що в цьому сезоні рецептам з лісовими грибами все ж бути.
Почну, мабуть, з рецепта запечених яєць – ідеального варіанту для сніданку вихідного дня. Все ж готуються вони трохи довше простих смажених яєць. Але безсумнівно швидше і простіше яєць пашот;-)
Інгредієнти на 2 порції:
- 1 невелика цибулина
- 150 г білих грибів (заморожені попередньо розморозити)
- 1-2 невеликих помідори
- пара гілочок зеленого базиліка
- 1 зубчик часнику
- 4 яйця
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями. Гриби нарізаємо не дуже дрібно. Помідори нарізаємо кубиками.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.
Додаємо гриби і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
У формочки для запікання (об’ємом 250 мл) кладемо обсмажені гриби з цибулею і помідори. Додаємо нарізаний базилік і часник. Солимо і перчимо.
Додаємо в формочки по 2 яйця, знову солимо і перчимо до смаку.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо, поки білок яєць не схопиться. близько 15-25 хвилин.
Подаємо.
Смачного!