М’ясо з тушкованою капустою і томатним соком – традиційне німецьке блюдо. Правда, жителі Німеччини вважають за краще свинину або копчені сосиски, ми ж пропонуємо взяти низькокалорійну індичку. Кислинка капусти і томатного соку в поєднанні з м’ясом індички і приправами подарують пікантний смак!
Нам буде потрібно такі інгредієнти:
- Філе грудки індички 700 г
- Капуста (середнього розміру) 1 качан
- Томати 500 г
- Цибуля (велика) 1 шт
- Базилік (свіжий) 1 пучок
- Вода (томатний сік) 1 ст
- сіль
- перець
Філе грудки індички нарізати порційними шматочками, посолити і поперчити. Нехай трохи постоїть. Капусту нашаткувати тонко, цибулю розрізати навпіл і нашаткувати півкільцями. Трохи посолити, перетерти руками до м’якого стану.
У глибоку сковороду викласти половину капусти та цибулі, зверху викласти філе грудки, потім викласти рівним шаром решту капусти з цибулею.
Потім додати подрібнені помідори, налити води або томатного соку і довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати під кришкою приблизно хвилин 40. За 10 хвилин до готовності додати подрібнений базилік. Якщо є зайва волога, то можна, за бажанням, випарити на сильному вогні.
При подачі прикрасити гілочкою базиліка.
Смачного!
Leave a Reply