5 найсмачніших рецептів омлету з молоком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Хочете приготувати щось просте, смачне і не віднімало багато часу? В такому випадку, яєчний омлет – ідеальний варіант. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати омлет з молоком на прикладі п’яти рецептів.

Ніхто не знає точно, де і коли з’явився омлет. Швидше за все, це сталося в середині 16 століття у Франції. За століття його існування, у всьому світі виникло безліч різновидів омлету – від найпростіших (яйце, молоко, перець, сіль) до надзвичайно складних рецептів.

Наприклад, в Британії, як і в США, омлет готують з яєць, молока і сиру. У Франції омлет подають з помідорами, цибулею і прянощами, такими як петрушка, часник і естрагон. Для того щоб омлет не прилипав до сковороди, французькі кухарі використовують очищене вершкове масло, а в якості приправ – звичайні сіль і перець. У Німеччині та Австрії популярний так званий «фермерський омлет»: в каструлі готують цибулю, картоплю і копчений бекон, а поверх заливаються збиті яйця.

У цій статті я запропоную вашій увазі п’ять рецептів омлету – від самого простого омлету з молоком до більш складних рецептів.

Омлет з молоком


Для початку потрібно взяти обов’язкові інгредієнти:

  • 2 або 3 яйця
  • 1 столова ложка молока
  • сіль і перець – за смаком
  • Тертий сир або інші добавки – за бажанням
  • Приправи (петрушка, кріп, базилік, розмарин, зелень коріандру, зубчик часнику, ін.)

Вилийте яйця в тарілку, додайте столову ложку молока, сіль і перець, збийте. Нагрійте на середньому вогні сковороду, покладіть на гарячу сковороду масло, вилийте на сковороду яйця. Коли омлет підсмажиться з одного боку, переверніть його за допомогою лопатки. При бажанні, додайте в омлет тертий сир, приправи та інші добавки (гриби, цибуля, солодкий перець, спаржа, ін.).

Омлет з травами (4 порції)


Цей омлет готується в духовці. Для початку візьміть всі необхідні інгредієнти:

  • 5 яєць
  • Одна чверть склянки молока
  • Півсклянки подрібнених трав: петрушки, кропу, естрагону
  • сіль
  • Мелений чорний перець
  • 4 чайних ложки олії
  • Одна третина склянки сметани або іншого соусу за смаком

Збийте яйця, молоко, трави, сіль і перець.

Нагрійте духовку до 140 градусів. Вилийте на сковороду 1 чайну ложку олії, нагрійте сковороду. Рівномірно розподіліть чверть яєчної маси по сковороді, після чого поставте сковороду в духовку (перевертати омлет не потрібно). Коли перший омлет буде готовий, дістаньте його з духовки і повторіть ще три рази (всього повинно вийти 4 омлети).

Візьміть перший готовий омлет і розподіліть четверту частину сметани або соусу по половині омлету. Складіть омлет вдвічі, потім вчетверо. Повторіть ще три рази.

Помістіть всі 4 омлети на деко і поставте в духовку на кілька хвилин. Страву можна подавати на стіл!

Білий омлет з молоком і сиром

  • 4 яєчних білка
  • 2 столових ложки тертого твердого сиру (наприклад, пармезан або пекоріно романо)
  • 2 чайних ложки молока
  • сіль
  • Мелений чорний перець
  • 1 столова ложка масла вершкового

Збийте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир.

Нагрійте сковороду, додайте на сковороду масло. Коли масло розтопиться, вилийте яйця на сковороду і постійно помішуйте їх лопаткою – так, щоб утворилися маленькі грудочки (це займає від 2 до 3 хвилин). Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залишіть на 1 хвилину. Коли омлет досить підсмажиться, лопаткою перекладіть його на тарілку.

Омлет з беконом, яблуками і сиром з цвіллю (2 порції)

  • 3 столових ложки масла вершкового
  • Половина дрібно порізаного яблука
  • 6 яєць
  • 4 чайних ложки молока
  • сіль
  • Мелений чорний перець
  • 2 столових ложки подрібненого сиру з пліснявою (якщо не любите сир з цвіллю, спробуйте замінити його сиром чеддер)
  • 2 прожарених подрібнених скибочки бекону

Розігрійте сковороду, додайте масло, викладіть на гарячу сковороду яблука і залишіть їх на 4 хвилини, не забуваючи періодично помішувати. Перекладіть готові яблука в тарілку, сковороду звільніть.

В іншій тарілці збийте яйця, молоко, сіль, перець і тертий сир.

Знову розігрійте сковороду, додайте масло і вилийте половину яєчної суміші на сковороду. Протягом 2-3 хвилин помішуйте яйця лопаткою до утворення грудочок. Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залишіть на 1 хвилину. Зверху викладіть сир, бекон і половину яблучної суміші. За допомогою лопатки скрутіть омлет і перекладіть його на тарілку. Повторіть для другої порції.

Омлет з грибами і сиром фонтіна (2 порції)

  • 3 столових ложки масла вершкового
  • 1 столова ложка подрібненої цибулі
  • 100 г білих грибів, дрібно порізаних
  • Свіже листя чебрецю
  • 2 чайних ложки сухого шеррі
  • 6 яєць
  • 4 чайних ложки молока
  • сіль
  • Мелений чорний перець
  • Чверть чашки сиру фонтіна (або іншого напівм’якого сиру)

Розігрійте сковороду, додайте масло, посмажте цибулю. Додайте на сковороду гриби, чебрець, сіль, перець, і періодично помішувати, поки гриби не стануть коричневого кольору (в середньому 4-5 хвилин). Додайте шеррі і продовжуйте помішувати, поки шеррі не випарується (ще 1 хвилина). Перекладіть овочеву суміш на тарілку, сковороду відставте.

Збийте яйця, молоко, сіль і перець. Знову розігрійте сковороду, додайте масло і вилийте половину яєчної суміші на сковороду. Протягом 2-3 хвилин помішуйте яйця лопаткою до утворення грудочок. Після цього розподіліть яєчну масу рівно по сковороді і залишіть на 1 хвилину. Зверху викладіть сир і половину овочевої суміші. За допомогою лопатки скрутіть омлет і перекладіть його на тарілку. Повторіть для другої порції. Страву можна подавати на стіл!

Вибирайте рецепт для себе та готуйте, або чередуйте та фантазуйте!

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.