Інгредієнти
- журавлина 1 кг
- цукор 0,5 кг
Розраховано на 1 порція
Запрошую Вас до приготування варення з журавлини, воно має гарний рубіновий колір та делікатний кислий смак. Журавлинове варення можна використовувати до перемазування коржів, смакує з млинцями/оладками, з сиром або просто до чаю. При приготуванні можна додати терте яблуко, дрібку кориці за бажанням.
Для початку ягоди вимити та перебрати, викласти до ємкості з товстим дном (у мене сковорідка), засипати цукром та відставити на годинку-другу:
далі все розігріти на великому вогні, поки цукор не розчинеться, вогонь зменшити, ягоди злегка розім’яти і варити до загустіння, час від час помішуючи (близько 40-50 хв.). Тест на готовність: краплю варення на тарілці поставити в холодильник на хвилину, якщо вона не розтікається варення готове.
Гаряче варення розлити у сухі простерелізовані банки (я ставлю банки з кришками в елекродуховку і нагріваю до темп. 100 градусів), накрити кришками, перевірити на герметичність закупорки і охолодити на повітрі.
у мене вийшло 4 не великих баночки, зберігаю у холодильнику.
Смачного!