Варення з кульбаб

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Варенье из одуванчиков

Народна медицина стверджує, що проста придорожня кульбаба здатна зцілити від 100 хвороб. Ще наші далекі предки вживали в їжу цю красиву квітку. Але на поряд з смачними салатами з кульбаб можна приготувати просто божественне варення з кульбаб. Це варення ще отримало другу назву – «одуванчиковий мед або кульбабовий мед», тому готове варення має гарний бурштиновий колір, що нагадує мед. Дані ласощі не просто десерт, а корисний десерт, вони майже не мають протипоказань, а тільки одні свідчення. Варення з кульбаб дуже корисно при гепатиті, холециститі, бронхіті, астмі і т.д. Сировину для приготування варення слід збирати подалі від проїжджої частини, вибираємо тільки квіточки що розкрилися. Квітки потрібно збирати в суху сонячну погоду, щоб всі квітки були повністю розкриті.

Для того щоб приготувати варення з кульбаб вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • квітки кульбаб – 400 штук,
  • цукровий пісок – 6 склянок,
  • лимон – 1 штука,
  • апельсин – 1 штука,
  • порошковий пектин (за бажанням для того щоб варення було густим) – 5 ч. ложок.

Правильне приготування варення з кульбаб

Зібрані квіти заливаємо холодною водою і залишаємо вимокати на 2 – 3 години. Після промиваємо під струменем холодної води і відкидаємо на друшляк. Потім обриваємо стебла і бутони, залишаємо тільки пелюстки. Пелюстки перекладаємо в глибоку каструлю і заливаємо 1,5 літрами кип’яченої теплої води. Ставимо на вогонь і довівши до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо ще 5 – 8 хвилин.

Потім залишаємо кульбабки в прохолодному місці на всю ніч, попередньо накривши ємність кришкою.

Після слід процідити настій, в отриманий відвар додаємо цукровий пісок, ставимо ємність на вогонь і постійно помішувати доводимо до повного розчинення цукрового піску. Потім варимо на повільному вогні ще 10 хвилин.

Потім знявши з плити варення охолоджуємо до кімнатної температури.

Після додаємо порошковий пектин, лимонний і апельсиновий сік. Все перемішуємо, проварюємо ще 5 хвилин. Після розливаємо по чистим банкам і закочуємо простерилізованими кришками.

Вживати таке варення потрібно через 1 – 2 дні, потрібно щоб воно добре настоялося.

Зберігаємо в прохолодному місці.

varene-iz-oduvanchikov

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!