Варення з яблук з лимоном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.67 из 5)
Loading...
Варенье из яблок с лимоном 6

Варення з яблук з лимоном – це дуже смачні ласощі, якщо ви їх ще не пробували, то дуже даремно. Готується неймовірно просто, головне вибрати смачні, солодкі яблука і соковитий лимон з тоненькою шкіркою, решта ж справа техніки. А смак у цього варення просто чудовий, я впевнена, воно не раз підніме вам настрій холодними сутінковими зимовими днями.

Інгредієнти:

  • Яблука 1 кілограм
  • Цукор 700 грам
  • Вода 250 мілілітрів
  • Лимон 1 штука (великий)

Інвентар:

Каструля з товстим дном, блендер, терка, ополоник, скляні банки з кришками, ніж кухонний, ніж для чищення фруктів.

Приготування:

Крок 1: готуємо яблука.

1da8c6

Яблука промийте теплою проточною водою, видаліть гілочки. Зніміть з фруктів шкірку, скориставшись спеціальним ножем. Розріжте яблука і видаліть з кожного серцевину з насінням. Після чищення ви можете натерти м’якоть за допомогою середньої або дрібної терки, а можна просто нарізати її кубиками, так як яблука все одно потім розваряться і ми будемо їх додатково перемелювати блендером.
А поки нарізані або терті яблука зсипте в каструлю з товстим дном, додайте до них прохолодну кип’ячену воду, засипте цукром і перемішайте. Тепер потрібно почекати 5-6 годин поки фрукти не пустять сік.

Крок 2: готуємо лимон.

6ddfdf

Коли яблука настоятся, швиденько підготуйте лимон. Для цього його потрібно буде ретельно промити теплою водою, розрізати на кілька частин. Видалити всі кісточки, а після порубати його в блендері або пропустити через м’ясорубку, тут вже у кого що ближче під рукою.

Крок 3: готуємо варення з яблук з лимоном.

c913c7

Каструлю з яблуками в цукрі поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на повільний, а після, досить часто помішуючи, варіть 1,5 години.
Яблука повинні стати м’якими і прозорими, немов мармеладними. Коли це відбудеться, зніміть варення з вогню і подрібніть його за допомогою погружного блендера. Будьте обережні, гаряча суміш може пузиритися і плюватися, так що не обпечіться.

4685bb

Коли яблучна м’якоть перемолется до стану пюре, поверніть її на вогонь, додайте подрібнені лимон, добре перемішайте. Знову доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім варіть ще 5-7 хвилин.

1d84a4

Гаряче яблучне варення з лимоном розкладайте по чистим скляним банкам відразу ж, як тільки знімите його з вогню. Після щільно закрийте банки із заготівлею кришками і залиште на столі при кімнатній температурі до повного охолодження.
Готове варення з яблук з лимоном заховайте подалі від очей, щоб насолодитися ним трохи пізніше з чаєм.

Крок 4: подаємо варення з яблук з лимоном.

d6b4e5

Варення з яблук з лимоном подавайте разом з чаєм, намазуючи його на солодкі тости або пишні домашні булочки. А ще воно досить густе, щоб готувати з ним різну домашню випічку, обов’язково спробуйте, дуже смачно.
Смачного!
Поради до рецепту:– В залежності від сорту яблук варення може виходити різних кольорів, так що не лякайтеся, якщо воно у вас вийде не таке Світленьке, як на фотографіях в рецепті.- Шанувальники лимонної гіркуватості можуть додати не один, а півтора чи два лимона на 1 кілограм яблук.- Ніяких особливих умов зберігання для варення з яблук з лимоном створювати не потрібно. Воно добре зберігається і в кухонній шафі, тільки тримайте його подалі від плити, батареї та інших нагріваючихся приладів.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!