Компот з вишні з мелісою на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Компот з вишні з мелісою на зиму 1

ОСОБИСТІ ВРАЖЕННЯ ПРО РЕЦЕПТ:

Доброго дня!

Ось і почався сезон заготівель ягід. Пропоную свій рецепт компоту з вишні з додаванням листочків меліси.

Компот виходить дуже ароматним, меліса надає свіжість і додатковий ніжний аромат. Компот освіжаючий і точно всім сподобається. Поєднання вишні і меліси дуже гарне. Компот з вишні з мелісою на зиму всім дуже подобається, тому готую його щорічно. Він набагато корисніше покупної газованої води, морсів і соків.

Для кращого збереження я додаю трохи лимонної кислоти, буквально на кінчику чайної ложечки. Звичайно, більш корисним буде додати скибочку ретельно вимитого лимона, тільки без кісточок. Кількість інгредієнтів у мене на 1 літрову банку. Якщо ви не любите мелісу або не можете знайти її в продажу, її можна замінити на листочки м’яти, теж вийде дуже смачно.

Щоб приготувати компот з вишні з мелісою на зиму, вам знадобиться:

Інгредієнти:

  • вишня – 150-200 г
  • цукор – 2,5 ст. л.
  • кислота лимонна – на кінчику ч. л.
  • листочки меліси – 2 шт. (Невеликого розміру)
  • окріп – 1 л

Кількість порцій: 3

Калорійність: среднекалорійние

Складність: Легко

Як приготувати компот з вишні та мелісою на зиму покрокове приготування

Крок № 1:

Для початку потрібно підготувати ягоди вишні. Ретельно їх перебрати, щоб вони були всі цілі і тверді. М’які ягоди не підійдуть. Щоб перевірити вишню на наявність черв’ячків, (а це теж іноді буває) вишню необхідно викласти в ємність і повністю залити холодною водою і залишити на 1 годину. Якщо вони є, то спливуть на поверхню. Природно, така вишня не підійде і краще використовувати іншу.

Крок № 2:

На дно чистої, простерилизованої банки викласти вимиту ягоду вишні. Вишень в банку має бути приблизно 0,3 об’єму. Якщо покласти менше вишні, смак буде не яскравий і колір блідий.

Крок № 3:

Додати в банку листочки меліси, промиті і обсушені рушником. Багато листочків не потрібно додавати в компот, інакше він вийде з гірчинкою.

Крок № 4:

Додати лимонну кислоту або невеликий шматочок лимона.

Крок № 5:

Всипати цукровий пісок. Якщо ви віддаєте перевагу більш солодкому компоту – то кількість цукру можна збільшити на ваш смак. Досить 2,5 столової ложки. Компот виходить в міру солодкий.

Крок № 6:

Залити ягоди окропом і відразу закатати стерилізованими кришками.

Банки поставити шийкою вниз, добре укутати і залишити до повного охолодження на добу. Потім прибрати компот в підвал або в те місце, де ви зазвичай зберігайте консервацію. Рекомендую приготувати і спробувати, впевнена вам точно сподобається. Смачний і ароматний компот взимку як спогад про сонячне літо!

Вдалих вам заготовок та смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.