ОСОБИСТІ ВРАЖЕННЯ ПРО РЕЦЕПТ:
Доброго дня!
Ось і почався сезон заготівель ягід. Пропоную свій рецепт компоту з вишні з додаванням листочків меліси.
Компот виходить дуже ароматним, меліса надає свіжість і додатковий ніжний аромат. Компот освіжаючий і точно всім сподобається. Поєднання вишні і меліси дуже гарне. Компот з вишні з мелісою на зиму всім дуже подобається, тому готую його щорічно. Він набагато корисніше покупної газованої води, морсів і соків.
Для кращого збереження я додаю трохи лимонної кислоти, буквально на кінчику чайної ложечки. Звичайно, більш корисним буде додати скибочку ретельно вимитого лимона, тільки без кісточок. Кількість інгредієнтів у мене на 1 літрову банку. Якщо ви не любите мелісу або не можете знайти її в продажу, її можна замінити на листочки м’яти, теж вийде дуже смачно.
Щоб приготувати компот з вишні з мелісою на зиму, вам знадобиться:
Інгредієнти:
- вишня – 150-200 г
- цукор – 2,5 ст. л.
- кислота лимонна – на кінчику ч. л.
- листочки меліси – 2 шт. (Невеликого розміру)
- окріп – 1 л
Кількість порцій: 3
Калорійність: среднекалорійние
Складність: Легко
Як приготувати компот з вишні та мелісою на зиму покрокове приготування
Крок № 1:
Для початку потрібно підготувати ягоди вишні. Ретельно їх перебрати, щоб вони були всі цілі і тверді. М’які ягоди не підійдуть. Щоб перевірити вишню на наявність черв’ячків, (а це теж іноді буває) вишню необхідно викласти в ємність і повністю залити холодною водою і залишити на 1 годину. Якщо вони є, то спливуть на поверхню. Природно, така вишня не підійде і краще використовувати іншу.
Крок № 2:
На дно чистої, простерилизованої банки викласти вимиту ягоду вишні. Вишень в банку має бути приблизно 0,3 об’єму. Якщо покласти менше вишні, смак буде не яскравий і колір блідий.
Крок № 3:
Додати в банку листочки меліси, промиті і обсушені рушником. Багато листочків не потрібно додавати в компот, інакше він вийде з гірчинкою.
Крок № 4:
Додати лимонну кислоту або невеликий шматочок лимона.
Крок № 5:
Всипати цукровий пісок. Якщо ви віддаєте перевагу більш солодкому компоту – то кількість цукру можна збільшити на ваш смак. Досить 2,5 столової ложки. Компот виходить в міру солодкий.
Крок № 6:
Залити ягоди окропом і відразу закатати стерилізованими кришками.
Банки поставити шийкою вниз, добре укутати і залишити до повного охолодження на добу. Потім прибрати компот в підвал або в те місце, де ви зазвичай зберігайте консервацію. Рекомендую приготувати і спробувати, впевнена вам точно сподобається. Смачний і ароматний компот взимку як спогад про сонячне літо!
Вдалих вам заготовок та смачного!
Leave a Reply