Одним із прекрасних замінників м’яса є квасоля, вона багата білком, що її прописують багатьом людям під час дієт. До того ж квасоля дуже смачна і живильна. З нею можна не тільки варити борщ, з неї можна робити биточки, котлетки, а салати з квасолею просто чудові. Сьогодні хотілося б поділитися рецептом дуже смачної консервованої квасолі в томатному соусі на зиму. Таку заготовку можна використовувати як самостійне блюдо, так доповнення до відварної картоплі, макаронів, каш і т.д. До того ж з такою заготівлею можна зварити дуже смачний квасолевий суп або просто додати в борщ. Так що, беремося за приготування.
Для того щоб приготувати квасолю в томатному соусі на зиму вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- суха квасоля – 1 кг.,
- стиглі помідори – 3 кг.,
- цукровий пісок – 1 ст. ложка,
- сіль – 1,5 ст. ложки,
- гострий стручковий перець – 1 штука,
- лавровий лист – 2 штуки,
- запашний перець горошком – 6 штук.
Правильне приготування квасолі в томатному соусі
Для початку потрібно промити квасолю і замочити її на ніч у холодній воді.
Вранці квасолю промиваємо і заливши водою ставимо на середній вогонь. Потім до квасолі додаємо цукровий пісок (1/2 ст. Ложки) і сіль (1 ст. Ложка). Перемішуємо і варимо 40 хвилин.
Тепер потрібно злити воду з квасолі і відставити її в сторону, а самі займемося приготуванням томатного соусу.
Для того щоб приготувати томатний соус потрібно зняти шкірку з помідорів і потім перемолоти їх до однорідного стану, можна для цього використовувати блендер, м’ясорубку.
Тепер заливаємо отриманою помідоровою масою варену квасолю. Додаємо сіль і цукор (решта), запашний перець горошком, лавровий лист і дрібно порізаний стручковий перчик, можна з насінням для більшої пікантності.
Відправляємо каструлю з квасолею і помідорами на маленький вогонь і варимо при періодичному помішуванні півгодини.
Потім розкладаємо квасолю по стерилізованих банках і закочуємо чистими кришками. Зберігаємо квасолю в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту і вдалих заготовок !!!
Цікаві,доступні рецепти,хочу пиріжки спекти..