Конфітюр з яблук

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 3.33 из 5)
Loading...
Конфитюр из яблок

Конфітюр це уварені і перетерті ягоди, фрукти або ж овочі, рецепт конфитюра прийшов на наші кухні з Франції. Але можна сказати, що він аж надто нагадує наше до болю рідне повидло. Дуже часто роблять конфітюри з полуниці, смородини або апельсинів, але сьогодні ми хотіли б розповісти про приготування конфітюру з яблук. Конфітюр виходить набагато світліше джему, повидла або ж густого варення, а все це відбувається за рахунок того, що до складу конфитюра обов’язково входить лимонний сік або лимонна кислота. Як приготувати конфітюр з яблук ??? Та дуже просто, навіть можна сказати легко, просто і швидко !! Завдяки цим рецептом ви різноманітните свої зимові чаювання з рідними і близькими вам людьми, адже такі посиденьки зближують, а завдяки таким прекрасним літньо – осіннім заготівлям, можна з легкістю відчути шматочок літа на своєму столі.

Для того щоб приготувати конфітюр з яблук вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука (стиглі, бажано сорт Антонівка) – 1 кг.,
  • цукровий пісок – 1 кг.,
  • кориця мелена – 1 щіпка,
  • лимонна кислота – 1 щіпка.

Рецепт приготування конфітюру з яблук
Для приготування конфітюру найкраще віддати переваги яблукам сорту Антонівка, т.я. даний сорт більше всіх збагачений природним пектином.
Після того як ви вибрали саме підходящі для вашої заготовки яблука, потрібно їх ретельно промити в декількох водах.
Далі потрібно акуратно зрізати шкірку з яблука, для цього найкраще використовувати ніж для чищення овочів і фруктів, завдяки йому ви зніміть тонкий шар шкірки, при цьому залишивши всі потрібні корисні речовини в яблучках.
Далі натираємо яблука на крупній тертці, при цьому залишаємо серцевини незачепленими, вони нам не будуть потрібні. Надалі ви можете зварити дуже смачний компот для ваших діток з решти сердцевинок.
Тепер віджимаємо натерті яблука, переливаємо сік в глибоку каструлю і змішуємо з цукровим піском і лимонною кислотою.
Далі ставимо каструлю з цукровим піском і яблучним соком на середній вогонь і доводимо до кипіння, тобто до повного розчинення цукру. Тепер в киплячий сироп додаємо терті яблука і мелену корицю. Все перемішуємо і варимо суміш на повільному вогні ще 20 хвилин.
Знімаємо конфітюр з вогню і даємо йому повністю охолонути, після розкладаємо по чистих стерилізованим банкам і закочуємо кришками. Зберігаємо в темному і прохолодному місці.

konfityur
Приємного вам апетиту і вдалих заготовок !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!