Манжо на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Манжо 1

Манжо – це болгарський овочевий салат, консервований на зиму. Основними його інгредієнтами є баклажани, солодкі перці і помідори. Так що якщо ви любите поєднання цих овочів і дуже хочете зберегти для себе на зиму їх смак і користь, то скоріше записуйте рецепт, діставайте все необхідне і вперед!

Інгредієнти:

  • Помідори 3 кілограми
  • Баклажани 2 кілограми
  • Перець болгарський 2 кілограми
  • Цибуля ріпчаста 1 кілограм
  • Морква 300 грам
  • Часник 1 головка
  • Олія рослинна 200 грам
  • Оцет 9% 100 грам
  • Сіль 100 грам
  • Цукор 100 грам
  • Перець чорний мелений 1/2 чайної ложки
  • Перець гострий 1/5 стручка

Інвентар:

Каструля, ніж кухонний, блендер або м’ясорубка, ополоник, стерилізовані банки з кришками, дошка обробна, ніж для чищення овочів, широка воронка.

Приготування:

Крок 1: готуємо баклажани.

dc2c93

Баклажани, зрозуміло, промийте дуже ретельно, обріжте краї з обох сторін і, не знімаючи шкірки, наріжте овочі не товстими кружечками. Дуже тонко різати теж не потрібно, інакше ваші баклажани попросту розваляться під час готування.

Крок 2: готуємо перець.

9f7acd

Солодкі перці промийте, видаліть з них серцевину і обов’язково обріжте зелену плодоніжку. Вимиті овочі наріжте соломкою, знову ж таки не дуже тонкою.

Крок 3: готуємо цибулю.

c810b9

Цибулини почистіть від лушпиння, відріжте залишки корінців і прополощіть холодною водою. Ці овочі потрібно нарізати пір’ям або півкільцями.

Крок 4: готуємо моркву, часник і гострий перець.

2cfd3f

Моркву очистіть від шкірки, як слід промийте, наріжте на невеликі шматочки і подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки разом з часником і гострим перцем чилі.

Крок 5: готуємо помідори.

e6cc3a

Помідори промийте і перетворіть їх у пюре, перемоловши в блендері або пропустивши їх через м’ясорубку. Якщо у вас є бажання і час, то можна спершу очистити томати від шкірки.

Крок 6: готуємо манжо.

ca17eb

У велику каструлю влийте рослинне масло, а потім відправте туди ж кружечки баклажан, болгарські перці, цибулю, моркву з часником і чилі, а так само томатне пюре. Додайте цукровий пісок, сіль, чорний мелений перець і оцет. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і продовжуйте тушкувати на мінімальній потужності під закритою кришкою протягом 40 хвилин. Не забувайте іноді перевіряти овочі і перемішувати їх дерев’яною лопаткою.

Крок 7: консервуємо манжо.

292eab

Відразу після тушкування Манжо потрібно розлити у підготовлені заздалегідь, стерилізовані гарячі банки. Тару потрібно заповнити так, щоб під кришкою майже не залишалося місця для повітря. Закрийте банки з заготовками і приберіть їх в недоступне для сонячного світла місце.

Крок 8: подаємо Манжо.

Готовий Манжо – це дуже смачний гарнір. Ви можете подати його холодним або трохи підігріти. А на святковому столі це болгарське блюдо добре справляється з роллю закуски, радуючи всіх присутніх своїм оригінальним смаком і яскравим зовнішнім виглядом.
Нехай на вашому столі завжди будуть смачні і корисні овочі, не залежно від пори року, а рецепти заготовок на нашому сайті вам у цьому допоможуть.

1ae409
Смачного!
Поради до рецепту:

– Краще розливайте Манжо по банкам невеликого об’єму, щоб консервований салат не стояв довго після того, як ви його відкриєте, а відразу з’ївся.

– Використовуйте для приготування Манжо тільки стиглі і якісні овочі, адже один поганий інгредієнт може зіпсувати смак всієї заготовки.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!