Інгредієнти:
- 1 кг огірків середнього розміру;
- 300 мл яблучного оцту;
- 130 г солі;
- 30 г меду;
- 2-3 гілочки тархуну;
- 6 бутонів гвоздики;
- 3 коробочки кардамону;
- по 1 ч. л. чорного і духмяного перцю горошком;
- 3 лаврових листа.
Час приготування: 1 місяць.
Об’єм: 3 вісімсотграмові банки.
Як приготувати мариновані огірки для сендвічів.
1. Перевірте, чи немає у вас огірків що гірчать, зрізавши темніший кінчик кожного огірка і спробувавши його. Якщо є, краще не використовувати цей огірок – він зіпсує вам всю банку.
2. Розріжте огірки уздовж навпіл і акуратно вишкребіть насіння невеликою чайною ложкою.
3. Наріжте огірки скибочками товщиною приблизно 1,5 см. Кардамон і обидва види перцю горошком трохи потовчіть в ступці товкачиком, не надто стараючись.
4. Нагрійте 1,8 л питної води до кипіння разом з гвоздикою, кардамоном, запашним і чорним перцем, лавровим листом, медом і сіллю. Остудіть.
5. Гарненько розімніть стебла тархуна, щоб дати вихід ефірним оліям, додайте кілька листочків в маринад. Влийте оцет і перемішайте.
6. Покладіть огірки в стерилізовані банки, перемежовуючи з шматочками гілочок тархуну. Залийте маринадом, закрийте кришками, залиште маринуватися в прохолодному місці на 1 місяць.
Приємного апетиту!