М’ясні консерви в домашніх умовах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 3.67 из 5)
Loading...
Мясные консервы в домашних условиях

Домашні заготовки популярні завжди . Вони не тільки в рази смачніше магазинних консервів , але і в рази корисніше , оскільки Ви точно знаєте , що туди поклали.

Поговоримо про те , як самостійно законсервувати м’ясо. Алгоритм дій наступний:

1 . Для консервації згодиться тільки свіже м’ясо , його обробляють. Для цього м’ясо промивають і рубають / розрізають на шматки потрібного розміру (залежно від виду консервів ) .

2 . Далі м’ясо обробляють – тушать  або запікають – і укладають гарячим у стерильні банки , заливаючи бульйоном , соусом або розсолом. Банки краще брати скляні і бажано невеликого обсягу – до 1 літра.

3 . Щільно закупорюємо банки і стерилізуємо консерви протягом часу , рекомендованого в рецепті.

4 . На заключному етапі банкам з м’ясними консервами дають поступово охолонути і прибирають для подальшого зберігання в прохолодне й сухе місце .

Є також варіант приготування м’яса у власному соку , простіше кажучи , варіант приготування звичайної домашньої тушонки .

Що знадобиться :

  • свинина з прошарком – 700-800 г;
  • лавровий лист – 1 шт. ; сіль ,
  • перець – за смаком.

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками , солимо , перчимо і розкладаємо по банках , на дно яких потрібно укласти по парочці лаврових листочків . Наповнюйте банку підготовленим м’ясом , рівномірно розподіляючи жирні й пісні шматочки. Щільно заповнені банки прикрийте стерильними кришками , встановіть на деко і помістіть в не прогрітий духовку. На деко попередньо насипте шар крупної солі . Увімкніть духовку на 200 Граус , і після закипання вмісту банок витримайте їх в розігрітій духовці приблизно 2 ч. , потім вийміть і закатати стерильними кришками.

dsc_6722

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!