Домашні заготовки популярні завжди . Вони не тільки в рази смачніше магазинних консервів , але і в рази корисніше , оскільки Ви точно знаєте , що туди поклали.
Поговоримо про те , як самостійно законсервувати м’ясо. Алгоритм дій наступний:
1 . Для консервації згодиться тільки свіже м’ясо , його обробляють. Для цього м’ясо промивають і рубають / розрізають на шматки потрібного розміру (залежно від виду консервів ) .
2 . Далі м’ясо обробляють – тушать або запікають – і укладають гарячим у стерильні банки , заливаючи бульйоном , соусом або розсолом. Банки краще брати скляні і бажано невеликого обсягу – до 1 літра.
3 . Щільно закупорюємо банки і стерилізуємо консерви протягом часу , рекомендованого в рецепті.
4 . На заключному етапі банкам з м’ясними консервами дають поступово охолонути і прибирають для подальшого зберігання в прохолодне й сухе місце .
Є також варіант приготування м’яса у власному соку , простіше кажучи , варіант приготування звичайної домашньої тушонки .
Що знадобиться :
- свинина з прошарком – 700-800 г;
- лавровий лист – 1 шт. ; сіль ,
- перець – за смаком.
М’ясо нарізаємо невеликими шматочками , солимо , перчимо і розкладаємо по банках , на дно яких потрібно укласти по парочці лаврових листочків . Наповнюйте банку підготовленим м’ясом , рівномірно розподіляючи жирні й пісні шматочки. Щільно заповнені банки прикрийте стерильними кришками , встановіть на деко і помістіть в не прогрітий духовку. На деко попередньо насипте шар крупної солі . Увімкніть духовку на 200 Граус , і після закипання вмісту банок витримайте їх в розігрітій духовці приблизно 2 ч. , потім вийміть і закатати стерильними кришками.