Полуничний джем на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубничный джем на зиму 2

Полуниці багато не буває, і навіть якщо у вас залишилася пара кілограм стиглих ягід, які просто вже неможливо з’їсти у свіжому вигляді, зваріть з них солодкий полуничний джем на зиму. Рецепт його приготування простіше простого, зате в холоди у вас завжди буде баночка смачненьких ласощів, яка нагадає вам про сонячне літо.

Інгредієнти:

  • Полуниця свіжа 2 кілограми
  • Цукор 2 кілограми

Інвентар:

Каструля, м’ясорубка, ніж кухонний, скляні банки з кришками, воронка, ополоник, таз або містка раковина.

Приготування:

Крок 1: Готуємо ягоди.

bdf5ad

Насамперед полуницю потрібно перебрати, прибравши ягоди які зіпсувалися і випадково потрапивші травинки. Потім її потрібно замочити на деякий час у воді, щоб позбутися від налиплих піщинок, я для цього просто опускаю полуницю в наповнену прохолодною водою раковину або таз.

830ffc

З промитих ягід зріжте зелені хвостики і побиті місця. Після чого полуницю потрібно пропустити через м’ясорубку, щоб перетворити її на апетитне і густе пюре.
Увага: деякі господині пропонують використовувати блендер, але вже кілька разів перевірено, і не тільки мною, що джем в цьому випадку не стає досить густим.

Крок 2: Варимо полуничний джем.

8de619

У великій каструлі змішайте отримані полуничне пюре і цукровий пісок. Поставте все на середній вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки суміш завирує, зменшіть вогонь і кип’ятіть ягідне пюре протягом 30 хвилин. Зніміть каструлю з майбутнім джемом з вогню і остудіть до кімнатної температури. Після охолодження ягідну суміш потрібно знову прокип’ятити, а потім остудити і повторити той же самий порядок всіх процедур ще раз. Всього джем повинен кипіти тричі. Після третього, останнього разу, остуджувати ягідне пюре з цукром не потрібно.
Увага: навіть якщо ваше ягідне пюре буде остигати довго, нічого страшного, обов’язково чекайте до тих пір, поки воно не стане потрібної температури.

Крок 3: Заготовляємо полуничний джем на зиму.

34711e

У сухі стерилізовані банки розлийте гарячий полуничний джем і тут же щільно закупорте їх сухими прокип’яченими кришками. Переверніть заготовки догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Після того, як полуничний джем в банках охолоне, заховайте його в темне і прохолодне місце, де він чекатиме того моменту, коли ви захочете ним поласувати.

Крок 4: подаємо полуничний джем.

Полуничний джем виходить досить густим, щоб додавати його в різну випічку або використовувати як солодкого соусу до млинців і оладок. Але смачніше за все, звичайно ж, просто намазати його на підсмажений хліб і з’їсти, запиваючи міцним несолодким чаєм. Подібні солодкі заготовки дуже здорово піднімають настрій холодними і темними зимовими вечорами, коли нашому організму так не вистачає сонечка і вітамінів.

38cd80
Смачного!
Поради до рецепту:

– Якщо ви хочете, щоб консистенція джему вийшла ніжніше, подрібнивши ягоди в м’ясорубці, протріть їх через дрібне сито.

– Заготовлювати полуничний джем, та й взагалі будь-яке варення краще в невеликих баночках, так воно точно буде густіше, та й ви не будете боятися, що не з’їсте все відразу і заготівля зіпсується.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!