Приготування грибів на зиму є звичайною справою , заготовками грибних паштетів , солоних грибів або маринованих займаються всі , кому не лінь. Рецептура приготування проста і не вимагає певних навичок , дотримуючись послідовність , можна приготувати чудові грибочки , які збережуться до зимових свят у повній цілості . Нерідко гриби заготовляють у поєднанні з овочами , крупами тощо Пропонуємо вам один з таких рецептів – рецепт приготування салату з грибами і квасолею на зиму. Виходить не тільки приголомшливо смачно , але і ситно , таке блюдо може стати повноцінним другим на обід або відмінною вечерею .
Щоб приготувати салат з грибами і квасолею на зиму , вам знадобиться:
- квасоля – 1 кг
- помідори – 3 кг
- морква – 1,5 кг
- гриби – 1,5 кг
- цукровий пісок – 1 ст.
- масло рослинне – 1 ст.
- оцет 9%- ний – 0,5 ст.
- сіль – 2,5 ст.л.
- чорний перець – 4 горошини
Як приготувати салат з грибами і квасолею на зиму :
1.Для початку необхідно зайнятися квасолею , так як вона найбільш довга в приготуванні. Її необхідно вимочити , зробити це треба заздалегідь , замочивши квасолю на ніч . З ранку квасоля ставимо варити , приблизно 40 хвилин буде достатньо для приготування , потім квасоля відкидаємо на друшляк , щоб стекла зайва рідина .
2.Теперь необхідно зайнятися овочами і грибами : їх треба вимити і очистити. Помідори очищаються легко , якщо знати , як це робиться. Робимо надрізи біля плодоніжки і занурюємо плоди в окріп приблизно на одну хвилину , а , потім , не даючи їм охолонути , перекладаємо в крижану воду. Після таких процедур шкірка з помідорів злізе дуже легко , без будь-яких зусиль. Моркву можна поскоблить вістрям ножа , гриби ж потрібно очистити від коренів та лісового сміття , ніжку залишаємо тільки біля капелюшки приблизно на 1-2 сантиметри .
3.Помідори подрібнюємо в м’ясорубці , для натирання морквини використовуємо велику тертку , гриби нарізаємо соломкою. Овочі і гриби необхідно змішати , посолити , додати цукровий пісок , чорний перець і рослинне масло , все ретельно перемішуємо і ставимо варитися. Салат доводиться до кипіння , додається квасоля і вийшла масу варимо 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності в грибний салат треба додати оцет і ще трохи поварити , приблизно 5 хвилин.
4.Готовий салат розкладаємо по гарячих стерилізованим банкам , накриваємо кришками і ще раз стерилізуємо приблизно 20-30 хвилин. Кришки закочує , банки виставляємо на стіл кришкою вниз. Накриваємо ковдрою і даємо грибного салату охолонути , після охолодження можна забрати на зберігання в прохолодне місце без доступу сонячного світла.
Смачного!