Консервовані салати – це щось! Завжди так здорово відкрити баночку ароматних овочів. Особливо вони виручають, коли на голову несподівано звалюються голодні гості. І чим більше в моїй коморі різноманітних салатів, тим краще. Тому сьогодні я приготую салат з перцю і моркви на зиму. Виходить він дуже смачним, і все в ньому в міру, а поєднання продуктів дуже органічне. Такий салат підійде всім шанувальникам традиційних заготовок, так як його приготування не передбачає жодних експериментів або використання нестандартних спецій.
Інгредієнти:
- Перець болгарський 600 грам
- Морква 400 грам
- Цибуля ріпчаста 4 штуки
- Помідори зелені 5 штук
- Олія рослинна 100 мілілітрів
- Оцет 6% 100 мілілітрів
- Цукор 2 чайні ложки
- Сіль 1-1,5 столових ложки
- Перець чорний мелений на кінчику ножа (або за смаком)
Інвентар:
Каструля – 2 штуки, дерев’яна лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів, терка, скляні банки з кришками.
Приготування:
Крок 1: готуємо перець.
Болгарські перці гарненько промийте, видаліть серцевину з насінням і білястими перегородками. Після чищення овочі потрібно промити ще раз, тепер вже і зовні, і зсередини. Очищені і добре вимиті перці наріжте тонкими смужками.
Крок 2: готуємо моркву.
Морквину очистіть від шкірки, добре промийте теплою водою і подрібніть за допомогою великої терки. А якщо у вас знайдеться терка для моркви по-корейськи, то це буде взагалі чудово, сміливо її використовуйте.
Крок 3: готуємо цибулю.
Цибулю очистіть від лушпиння, причому зручніше спочатку розрізати овоч на половинки, так відразу стає легше її чистити. Сполосніть очищені цибулини холодною водою, а після наріжте їх тонкими півкільцями або пір’ям.
Крок 4: готуємо помідори.
Помідори гарненько промийте, виріжте ущільнення на їх маківці, а потім покришіть зелені томати на кубики невеликого розміру.
Крок 5: готуємо салат з перцю і моркви.
Візьміть велику каструлю і висипте в неї всі підготовлені овочі: помідори, болгарські перці, цибулю і терту моркву. Додайте сіль, цукровий пісок і перець. Перемішайте салат і поставте його на середній вогонь. Тушкуйте протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи, щоб нічого не підгоріло. Через 10 хвилин влийте рослинне масло, доведіть до кипіння і готуйте ще 5-7 хвилин. У самому кінці, перед тим, як зняти салат з вогню, додайте до овочів оцет, перемішайте і відразу ж переходіть до наступного етапу.
Крок 6: консервуємо салат з перцю і моркви на зиму.
Гарячий салат з перцю і моркви ще раз гарненько перемішайте і розкладіть по заздалегідь підготовленим і стерилізованим банкам. Після цього вам залишиться тільки пастеризувати заготовку протягом 7-10 хвилин. Все. Щільно закрийте кришки і залиште консервований салат з перцю і моркви остигати, а потім сховайте його в комору або інше темне і досить прохолодне місце, де ви зберігаєте інші заготовки на зиму.
Крок 7: подаємо салат з перцю і моркви.
Смачного!
Поради до рецепту:– Якщо ви робите якусь заготовку в перший раз, особливо якщо у вас мало досвіду в цій сфері, краще не закручуйте відразу багато банок, зробіть одну на пробу, щоб зрозуміти підходить вона для вас чи ні.
– Ніколи не заготовлюйте на зиму салати в банках великого обсягу. Ви просто не з’їсте за раз стільки, і частина ваших зусиль буде витрачена даремно, коли відкритий салат почне киснути.