Салат з перцю і моркви на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из перца и моркови на зиму 1

Консервовані салати – це щось! Завжди так здорово відкрити баночку ароматних овочів. Особливо вони виручають, коли на голову несподівано звалюються голодні гості. І чим більше в моїй коморі різноманітних салатів, тим краще. Тому сьогодні я приготую салат з перцю і моркви на зиму. Виходить він дуже смачним, і все в ньому в міру, а поєднання продуктів дуже органічне. Такий салат підійде всім шанувальникам традиційних заготовок, так як його приготування не передбачає жодних експериментів або використання нестандартних спецій.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський 600 грам
  • Морква 400 грам
  • Цибуля ріпчаста 4 штуки
  • Помідори зелені 5 штук
  • Олія рослинна 100 мілілітрів
  • Оцет 6% 100 мілілітрів
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Сіль 1-1,5 столових ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа (або за смаком)

Інвентар:

Каструля – 2 штуки, дерев’яна лопатка, ніж кухонний, дошка обробна, ніж для чищення овочів, терка, скляні банки з кришками.

Приготування:

Крок 1: готуємо перець.

6fe8c2

Болгарські перці гарненько промийте, видаліть серцевину з насінням і білястими перегородками. Після чищення овочі потрібно промити ще раз, тепер вже і зовні, і зсередини. Очищені і добре вимиті перці наріжте тонкими смужками.

Крок 2: готуємо моркву.

926304

Морквину очистіть від шкірки, добре промийте теплою водою і подрібніть за допомогою великої терки. А якщо у вас знайдеться терка для моркви по-корейськи, то це буде взагалі чудово, сміливо її використовуйте.

Крок 3: готуємо цибулю.

faa22e

Цибулю очистіть від лушпиння, причому зручніше спочатку розрізати овоч на половинки, так відразу стає легше її чистити. Сполосніть очищені цибулини холодною водою, а після наріжте їх тонкими півкільцями або пір’ям.

Крок 4: готуємо помідори.

f1da3a

Помідори гарненько промийте, виріжте ущільнення на їх маківці, а потім покришіть зелені томати на кубики невеликого розміру.

Крок 5: готуємо салат з перцю і моркви.

6dbaec

Візьміть велику каструлю і висипте в неї всі підготовлені овочі: помідори, болгарські перці, цибулю і терту моркву. Додайте сіль, цукровий пісок і перець. Перемішайте салат і поставте його на середній вогонь. Тушкуйте протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи, щоб нічого не підгоріло. Через 10 хвилин влийте рослинне масло, доведіть до кипіння і готуйте ще 5-7 хвилин. У самому кінці, перед тим, як зняти салат з вогню, додайте до овочів оцет, перемішайте і відразу ж переходіть до наступного етапу.

Крок 6: консервуємо салат з перцю і моркви на зиму.

425b6f

Гарячий салат з перцю і моркви ще раз гарненько перемішайте і розкладіть по заздалегідь підготовленим і стерилізованим банкам. Після цього вам залишиться тільки пастеризувати заготовку протягом 7-10 хвилин. Все. Щільно закрийте кришки і залиште консервований салат з перцю і моркви остигати, а потім сховайте його в комору або інше темне і досить прохолодне місце, де ви зберігаєте інші заготовки на зиму.

Крок 7: подаємо салат з перцю і моркви.

0cccb7

Салат з перцю і моркви дуже смачний і досить ситний, так що його можна подавати як самостійно блюдо або як гарнір до домашнім сардельок або котлет. А на святковий стіл ця заготовка піде як салат-закуска.
Смачного!

Поради до рецепту:– Якщо ви робите якусь заготовку в перший раз, особливо якщо у вас мало досвіду в цій сфері, краще не закручуйте відразу багато банок, зробіть одну на пробу, щоб зрозуміти підходить вона для вас чи ні.

– Ніколи не заготовлюйте на зиму салати в банках великого обсягу. Ви просто не з’їсте за раз стільки, і частина ваших зусиль буде витрачена даремно, коли відкритий салат почне киснути.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!